Spring Hill Kitchen της Natasa Jones Interiors

Spring Hill Kitchen της Natasa Jones Interiors

Mai 19, 2023 0 Von admin

Φωτογραφίες από Kyle Sef

Υπάρχει κάτι μαγικό σε μια καλοσχεδιασμένη κουζίνα. Είναι η καρδιά του σπιτιού, όπου συγκεντρώνονται οικογένεια και φίλοι για να μαγειρέψουν, να φάνε και να δημιουργήσουν αναμνήσεις. Είναι ένας χώρος που πρέπει να είναι λειτουργικός, αλλά κομψός και φιλόξενος. Natasa Jones Interiorsμια εταιρεία εσωτερικής διακόσμησης με έδρα το Μιλγουόκι, προσπάθησε πρόσφατα να ανακαινίσει την κουζίνα που ενσωματώνει όλες αυτές τις ιδιότητες — συν μερικές.

Το έργο ξεκίνησε με μια απλή ερώτηση: Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μια κουζίνα που να είναι ταυτόχρονα δραματική και κυκλοθυμική, αλλά πρακτική και λειτουργική; Η Natasa Jones, η ιδρυτής και η κύρια σχεδιάστρια της εταιρείας, είχε ένα όραμα ζεστών αποχρώσεων ξύλου αναμεμειγμένες με βαμμένα ντουλάπια από κάρβουνο, τονισμένα με ένα μείγμα ορείχαλκου και μαύρων μετάλλων. Το αποτέλεσμα είναι μια εκπληκτική κουζίνα που είναι ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη και φιλόξενη.

Όμως, όπως συμβαίνει με κάθε σχεδιαστικό έργο, ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για αυτό το έργο; Ποια ήταν η διαδικασία επιλογής κάθε έννοιας/κομματιού; Ο Jones εξηγεί, «Η διαδικασία σχεδιασμού μας ξεκινά πάντα με έναν πίνακα διάθεσης. Αυτό επιτρέπει στον πελάτη να κρυφοκοιτάξει το όραμά μας και επίσης μας δίνει ένα πράσινο φως στη δημιουργική κατεύθυνση. Μόλις εγκριθεί το εννοιολογικό όραμα, συνεχίζουμε με φινιρίσματα, επιλογές και σχεδιασμό διάταξης.»

Η Jones και η ομάδα της εστίασαν στη λειτουργικότητα, η οποία είναι πάντα η πρώτη τους προτεραιότητα. «Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να ακούμε τα σημεία πόνου όταν συναντιόμαστε με τους πελάτες μας», λέει ο Jones. «Στους πελάτες αρέσει να μας λένε τι δεν λειτουργεί στην τρέχουσα διάταξη της κουζίνας τους και το χρησιμοποιούμε ως οδηγό για τη νέα διάταξη». Για αυτό το έργο, φρόντισαν να υπάρχει άφθονος χώρος στον πάγκο, όχι μόνο για μαγείρεμα αλλά και για τέχνες και χειροτεχνίες για τις κόρες των πελατών.

Μία από τις πιο μοναδικές πτυχές αυτής της ανακαίνισης κουζίνας είναι το ντουλάπι μπουφέ διπλής όψης που χωρίζει την κουζίνα από την επίσημη τραπεζαρία. «Αποφασίσαμε να εξαλείψουμε τον τοίχο ανάμεσα στους δύο χώρους, αλλά [like] κάθε άλλο έργο, μόλις ανοίξουν οι τοίχοι, είναι γεμάτοι εκπλήξεις!». λέει ο Τζόουνς. «Για να δημιουργήσουμε μια αίσθηση ανοιχτού χώρου χωρίς να μπορούμε να γκρεμίσουμε τον τοίχο, δημιουργήσαμε ένα ντουλάπι μπουφέ διπλής όψης. Κατέληξε να είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη της κουζίνας. Χωρίζει τους δύο χώρους, αλλά εξακολουθεί να ανοίγει τα αξιοθέατα. Μας αρέσουν τα ευτυχισμένα ατυχήματα».

Η ομάδα δημιούργησε επίσης ένα ενσωματωμένο ντουλάπι και πρατήριο ποτών που αποθηκεύει όλα τα καθημερινά απαραίτητα και ενσωμάτωσε ανοιχτά ράφια που ήταν διακοσμημένα με φυσικά και κυκλοθυμικά αξεσουάρ. Αντικατέστησαν μια χερσόνησο με περίεργο σχήμα με ένα νησί που μπορεί να φιλοξενήσει μια τετραμελή οικογένεια για πρωινό. Δημιούργησαν επίσης έναν άνετο χώρο πρωινού καφέ με άνετη ξαπλώστρα και βοηθητικό τραπέζι για να αναπληρώσουν το τραπέζι της μικρής κουζίνας που είχε αποκλειστεί.

Η δημιουργία μιας εντυπωσιακής αντίθεσης ήταν το κλειδί για το σχεδιασμό αυτής της κουζίνας. «Η αντίθεση είναι κάτι που θα βρείτε σε όλα τα σχέδιά μας», λέει ο Jones. «Σε αυτήν την περίπτωση, δημιουργήσαμε το δράμα χρησιμοποιώντας ζεστούς τόνους ξύλου μαζί με ψυχρούς τόνους άνθρακα. Σχεδιάσαμε τον προσαρμοσμένο απορροφητήρα έτσι ώστε να ενσωματώνει και τα δύο χρώματα και να ενώνει ολόκληρη την κουζίνα. Επιλέξαμε το ίδιο υλικό σε δύο διαφορετικά φινιρίσματα για να εξισορροπήσουμε την αντίθεση: Σε πιο σκούρα ντουλάπια επιλέξαμε ορειχάλκινους τόνους και σε ξύλινα ντουλάπια εγκαταστήσαμε μαύρο υλικό».

Λοιπόν, πώς αυτή η ανακαινισμένη κουζίνα αντικατοπτρίζει τη συνολική σχεδιαστική αισθητική της Natasa Jones Interiors; «Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι αυτό το έργο ήταν λίγο έξω από τη ζώνη άνεσής μου», παραδέχεται ο Jones. «Η αισθητική μου είναι σύγχρονη και μινιμαλιστική, αλλά αγαπάμε μια καλή πρόκληση στο Natasa Jones Interiors. Ονομάζουμε αυτή την κουζίνα «Μοντέρνα της Μεσοδυτικής». Έχει όλα τα στοιχεία μιας μοντέρνας κουζίνας, ενώ παραμένει ζεστή και φιλόξενη.»