30 σύντομες συνήθειες για τη δημιουργία μιας ζωής με νόημα

30 σύντομες συνήθειες για τη δημιουργία μιας ζωής με νόημα

September 30, 2022 0 Von admin

Μια ζωή με νόημα είναι ένας τρόπος ζωής που δεν είναι μόνο χαρούμενος και γεμάτος, αλλά έχει επίσης σημασία και αντίκτυπο. Η ζωή με νόημα έχει να κάνει με την αίσθηση του σκοπού.

Μια ζωή με νόημα είναι ένας τρόπος ζωής που σας δίνει περισσότερη χαρά, σκοπό και πληρότητα. Όταν ζεις μια ζωή με νόημα, κάθε μέρα είναι πιο πλούσια και γεμάτη. Είστε πιο ευτυχισμένοι και πιο ικανοποιημένοι στη ζωή.

Οι συνήθειες έχουν να κάνουν πολύ με μια ουσιαστική ζωή. Αλλάζουν την τροχιά της ζωής μας. Οι καλές συνήθειες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο περνάμε τον σύντομο χρόνο μας και ποιοι γινόμαστε. Όταν αναπτύσσουμε συνήθειες με νόημα, η ζωή μας γίνεται πιο ικανοποιητική.

Δεν παίρνουμε συνειδητά αποφάσεις για το ποιες συνήθειες υιοθετούμε στη ζωή. Αντίθετα, οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονται από συνειδητές αποφάσεις σχετικά με το πώς να ανταποκριθούν σε δεδομένες καταστάσεις. Συχνά αυτές οι μικρές, σχεδόν αόρατες επιλογές έχουν τεράστιες συνέπειες στην ευτυχία μας.

Οι συνήθειές σας δίνουν μια εικόνα για το ποιος είστε ως άτομο και αποκαλύπτουν τι είναι σημαντικό για εσάς. Οι συνήθεις ενέργειες που κάνετε καθημερινά – οι συνήθειές σας – είναι μια ένδειξη του πώς περνάτε το χρόνο σας και πώς βλέπετε τον εαυτό σας.

Αναπτύσσοντας καλές συνήθειες με απλές πρακτικές, μπορούμε να ζούμε καθημερινά μια πιο ουσιαστική ζωή. Οι μικρές ενέργειες οδηγούν σε σημαντικά αποτελέσματα όταν χτίζετε μια ουσιαστική ζωή. προσπαθήστε λοιπόν να εντάξετε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινότητά σας και δείτε πώς ο κόσμος σας αλλάζει προς το καλύτερο.

Αυτές οι συνήθειες έχουν συνδεθεί με τη μείωση του στρες και του άγχους, την αύξηση της ευτυχίας, τη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας και την ουσιαστική ζωή.

 1. Μια ζωή με νόημα είναι προσωπική – μόνο εσείς ξέρετε τι αναδεικνύει το καλύτερο μέσα σας. Μην επιτρέψετε στο χάος της σύγχρονης ζωής να συντρίψει το μεγαλύτερο γιατί σας. «Η ζωή είναι στον εαυτό μας και όχι στο εξωτερικό». — Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

 2. Η ζωή είναι ένα μη γραμμικό ταξίδι — οι προκλήσεις είναι εγγυημένες. Σκεφτείτε πέρα ​​από τα σημερινά σας βάσανα. «Το να ζεις σημαίνει να υποφέρεις, το να επιβιώνεις σημαίνει να βρίσκεις κάποιο νόημα στα βάσανα». Φρίντριχ Νίτσε

 3. Σχεδιάστε τη ζωή σας γύρω από όλα όσα σας ενδιαφέρουν βαθιά. Εάν δεν μπορείτε να βγάλετε τα προς το ζην κάνοντας αυτό, προγραμματίστε χρόνο εκτός εργασίας για προσωπικά έργα που σας κάνουν να ζωντανεύετε.

 4. Ο «σκοπός» είναι η μισή λύση για μια ουσιαστική ζωή. Όλες οι ουσιαστικές ζωές ξεκινούν με ένα μόνο και σημαντικό γιατί. Η ζωή που θέλετε ξεκινά με έναν μεγαλύτερο στόχο. Να ξεκινάτε πάντα έχοντας στο μυαλό σας το τέλος. Χάνοντας τον στόχο σου, έχεις χάσει τον δρόμο σου». – Φρίντριχ Νίτσε

 5. Μια ουσιαστική ζωή απαιτεί μια ουσιαστική προσωπική δράση. Μια καλύτερη και πιο ευχάριστη ζωή απαιτεί ενεργή συμμετοχή. Εάν δεν έχετε τον έλεγχο της κατεύθυνσης της ζωής σας, το νόημα δεν είναι εγγυημένο.

 6. Για κάθε ουσιαστικό στόχο, εστιάστε στη διαδικασία αντί στο αποτέλεσμα. Μην κολλάτε με τα αποτελέσματα που περιμένετε. Η ζωή δεν είναι παιχνίδι νίκης ή ήττας. Όλα είναι μια διαδικασία μάθησης.

 7. Κάθε μέρα είναι μια πραγματικότητα που πρέπει να βιώνεις μια φορά. Αξιοποιήστε το στο έπακρο. «Η ζωή δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί, αλλά μια πραγματικότητα που πρέπει να βιωθείς». — Σόρεν Κίρκεγκωρ

 8. Βρείτε χρόνο για να καθαρίσετε το μυαλό σας. Κάντε το καθημερινή πρακτική. Είναι μια συνήθεια που αλλάζει τη ζωή. Εάν το κέντρο ελέγχου της ζωής σας είναι χαοτικό, δεν θα έχετε μια ζωή με νόημα.

 9. Επιλέξτε να ζήσετε στο παρόν αντί για το παρελθόν ή το μέλλον. Το μόνο που έχετε είναι τώρα: περάστε το χρόνο σας με σύνεση.

 10. Αφιερώστε χρόνο για να καλλιεργήσετε τις κοινωνικές σας σχέσεις. Καλλιεργήστε σχέσεις που σας επιτρέπουν να εκφραστείτε πλήρως. Μπορεί να βελτιώσει την αίσθηση του νοήματος στη ζωή.

 11. Η ζωή δεν είναι γραμμική. Δεν υπάρχουν τέλεια τελειώματα. Μην περιμένετε άψογα αποτελέσματα. Για να διατηρήσετε τα λογικά σας, μάθετε να αφήνεστε αν τα πράγματα πάνε στραβά. «Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, μην τα πηγαίνεις μαζί τους». – Ελβις Πρίσλεϊ

 12. Παραδώστε το εγώ σας. Να είστε πιο ευγνώμονες. Να είσαι ευγενικός. Μην κρατάτε κακία. Και το πιο σημαντικό, μάθετε να αφήνετε τα αρνητικά συναισθήματα.

 13. Επενδύστε σε εμπειρίες αντί για πράγματα. Ένα Σαββατοκύριακο μακριά για να εξερευνήσετε τις περιέργειές σας μπορεί να κάνει περισσότερα για την ευτυχία σας από μια αναβάθμιση τηλεφώνου.

 14. Ξεκινήστε μια συνήθεια ανάγνωσης (λίγες σελίδες κάθε μέρα είναι μια καλή αρχή), αλλά επιλέξτε βιβλία που πραγματικά θέλετε να διαβάσετε. Μπορεί να τονώσει τη διάθεσή σας.

 15. Περάστε ποιοτικό χρόνο στη φύση. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τονώσετε τη διάθεσή σας, να ζήσετε τη στιγμή, να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε τη συναισθηματική σας ευεξία.

 16. Να είστε πιο ευγνώμονες. Επικεντρωθείτε στο ότι όλα λειτουργούν για εσάς αντί εναντίον σας. Μην μένετε στη ζώνη ανησυχίας.

 17. Μην θεωρείτε δεδομένα τα απλά πράγματα στη ζωή. Να είστε πιο παρατηρητικοί. «Απολαύστε τα μικρά πράγματα, για μια μέρα μπορεί να κοιτάξετε πίσω και να συνειδητοποιήσετε ότι ήταν τα μεγάλα πράγματα». — Robert Brault

 18. Ξεκινήστε ένα ουσιαστικό χόμπι έξω από τη δουλειά. Κάτι που σε κάνει να χάνεις την αίσθηση του χρόνου και σε κάνει να ζωντανεύεις.

 19. «Είμαστε στα καλύτερά μας και είμαστε πιο ευτυχισμένοι, όταν ασχολούμαστε πλήρως με τη δουλειά που απολαμβάνουμε στο ταξίδι προς τον στόχο που έχουμε θέσει για εμάς. Δίνει νόημα στο ρεπό μας και άνεση στον ύπνο μας. Κάνει όλα τα άλλα στη ζωή τόσο υπέροχα, τόσο αξιόλογα». — Κόμης Νάιτινγκεϊλ

 20. Εάν περνάτε πολύ χρόνο στο μυαλό σας, γράψτε τις ανησυχίες σας μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας. Είναι ένας υγιής τρόπος για να ηρεμήσετε το μυαλό.

 21. Ακολουθήστε κάτι έξω από τη ζώνη άνεσής σας κάθε τόσο. Είναι βαθιά ικανοποιητικό να ξεπερνάς τους φόβους σου ή να παίρνεις ρίσκα. «Η ζωή συρρικνώνεται ή διευρύνεται ανάλογα με το θάρρος κάποιου». — Anaïs Nin

 22. Μην κολλάτε πολύ με το αποτέλεσμα των καθημερινών σας πράξεων. Μάθετε να απολαμβάνετε τη διαδικασία. «Έχουμε επικεντρωθεί τόσο πολύ στο να φτάσουμε εκεί που δεν απολαύσαμε τη βόλτα.» — Ελίζαμπεθ Έουλμπεργκ

 23. Γίνε άνθρωπος με αξία. Κάντε περισσότερα για τους άλλους. Να εισαι χρησιμος. «Ζούμε με αυτά που παίρνουμε, αλλά φτιάχνουμε τη ζωή με αυτά που δίνουμε». – Ουίνστον Τσώρτσιλ

 24. Εάν μια εμπειρία δεν σας πήγε καλά — αλλάξτε τις ιστορίες που λέτε στον εαυτό σας. Δεν μπορείτε να αλλάξετε πράγματα εκτός του ελέγχου σας. «Υποφέρουμε περισσότερο στη φαντασία μας παρά στην πραγματικότητα» — Σενέκας

 25. Είστε υπεύθυνοι για τη ζωή που θέλετε. Κανείς δεν νοιάζεται περισσότερο για το τι είναι σημαντικό για σένα από τον εαυτό σου. Κυνηγήστε τον αληθινό βορρά σας χωρίς να κρατάτε πίσω.

 26. Να είστε προκατειλημμένοι προς ουσιαστική δράση. Ο φόβος είναι ένα τεράστιο εμπόδιο για μια καλή ζωή. Στο τέλος θα μετανιώσεις περισσότερο για τις απραξίες σου παρά για τις πράξεις σου.

 27. «Κανόνες για την ευτυχία: κάτι να κάνεις, κάποιον να αγαπάς, κάτι να ελπίζεις». — Ιμάνουελ Καντ

 28. Κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Κάντε ένα πράγμα που κάνει ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σας. «Η ζωή είναι μια ευκαιρία, άδραξε τη μέρα, ζήσε την κάθε μέρα στο έπακρο. Η ζωή δεν είναι ένα έργο, αλλά ένα ταξίδι που πρέπει να απολαύσεις». — Catherine Pulsifer

 29. Βρείτε λογική αιτιολόγηση για κάθε ενέργεια. Ποιος είναι ο μεγαλύτερος λόγος για τον οποίο η δραστηριότητα παίρνει ένα τεράστιο κομμάτι του χρόνου σας; Πάρτε τον έλεγχο της τροχιάς της ζωής σας.

 30. Επιλέξτε τις στενές σας σχέσεις με σύνεση. Τα άτομα με τα οποία μιλάτε καθημερινά έχουν τεράστια επίδραση στην ευτυχία σας. «Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις». — Jess C Scott

Αυτό το άρθρο εμφανίστηκε αρχικά στο Μεσαίο.