Φώτα της αγοράς: Charlotte – Στοιχεία διαμερισμάτων ALN

Φώτα της αγοράς: Charlotte – Στοιχεία διαμερισμάτων ALN

März 11, 2023 0 Von admin

Αφού αντιμετώπισε σχετικά καλά την καταιγίδα του 2020 και αφού συμμετείχε πλήρως στην ιστορική ανάκαμψη του 2021, η πολυοικογένεια Charlotte υπέστη κάτι σαν επιστροφή στη Γη το 2022. Όπως συμβαίνει με πολλές αγορές υψηλής ανάπτυξης σε όλη τη χώρα, ο νέος αγωγός κατασκευής ενισχύθηκε παραδόσεις ακριβώς καθώς η ζήτηση διαμερισμάτων χάθηκε στην πράξη.

Όλοι οι αριθμοί θα αναφέρονται σε συμβατικές ιδιότητες τουλάχιστον 50 μονάδων.

Νέα Προμήθεια και Καθαρή Απορρόφηση

Περίπου 11.600 νέες μονάδες παραδόθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Σάρλοτ το 2022. Αυτός ο όγκος νέων προμηθειών ήταν περισσότερο από 30% υψηλότερος από ό,τι το 2021, το οποίο ήταν ένα έτος άνω του μέσου όρου για παραδόσεις. Οι παραδόσεις του 2022 ήταν περισσότερο από 60% υψηλότερες από τον μέσο όρο της προηγούμενης τριετίας για τη Charlotte.

Η υποαγορά North Charlotte πρωτοστάτησε με σχεδόν 2.200 νέες μονάδες, ενώ περιοχές όπως το City Center, η Gastonia – Mt. Holly και το Concord – Kannapolis πρόσθεσαν το καθένα περισσότερες από 1.000 νέες μονάδες. Σε όλες τις υποαγορές για το Charlotte, μόνο η περιοχή του Salisbury δεν είχε νέες παραδόσεις πέρυσι.

Φυσικά, ταυτόχρονα με την αύξηση της νέας προσφοράς ήταν η δραματική μείωση της ζήτησης διαμερισμάτων. Η καθαρή απορρόφηση μόνο περίπου 2.400 μονάδων έκανε το 2022 τη χαμηλότερη χρονιά για την απορρόφηση Charlotte της τελευταίας δεκαετίας. Ένα θετικό από τα στοιχεία, τουλάχιστον σε σχέση με πολλές άλλες αγορές, ήταν ότι καμία από τις τέσσερις κατηγορίες τιμών δεν υπέστη αρνητική ετήσια καθαρή απορρόφηση. Ωστόσο, η Κατηγορία Δ ήταν εξαιρετικά κοντά, με λιγότερες από 25 καθαρές απορροφημένες μονάδες το 2022. Όσον αφορά τις άλλες βαθμίδες τιμών, η ετήσια καθαρή απορρόφηση μειώθηκε σχεδόν κατά 70% πέρυσι σε σύγκριση με το 2021 τόσο για την Κατηγορία Α όσο και για την Κατηγορία Γ. , το έλλειμμα 75% ήταν ακόμη μεγαλύτερο.

Το καθαρό αποτέλεσμα της πολύ υψηλότερης νέας προσφοράς και της πολύ χαμηλότερης ζήτησης πολλών οικογενειών ήταν μια πτώση κατά 5% στη μέση πληρότητα σε τρίχα κάτω από 90% για το τέλος του έτους. Αν και αυτή ήταν η χαμηλότερη μέση πληρότητα στο τέλος του έτους για τη Charlotte τα τελευταία πέντε χρόνια, ήταν λιγότερο από 100 μονάδες βάσης κάτω από το τέρμα του 2018.

Μέσος Αποτελεσματικός Παραχωρήσεις Ενοικίων και Μισθώσεων

Η αύξηση των ενοικίων, παρόμοια με πολλές περιοχές της χώρας, μειώθηκε σημαντικά από το 2021, αλλά ήταν ακόμα πολύ πάνω από το κανονικό εύρος. Ένα κέρδος 19% στο μέσο πραγματικό μίσθωμα για νέες μισθώσεις το 2021 ακολουθήθηκε με ποσοστό ανατίμησης 9% το 2022. Η δυναμική αύξησης των ενοικίων μεταφέρθηκε στο 2022 από το προηγούμενο έτος, αλλά μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ο άνεμος είχε βγει από τα πανιά και το τέταρτο τρίμηνο παρουσίασαν μικρή πτώση σε καθέναν από τους τρεις μήνες.

Δύο υποαγορές ξεχώρισαν ιδιαίτερα στο μέτωπο της αύξησης των ενοικίων. Μία αναφέρθηκε ήδη ως μία από τις πιο ενεργές υποαγορές για νέα προμήθεια: Gastonia – Mt. Holly. Αυτή η περιοχή σημείωσε ένα μέσο αποτελεσματικό κέρδος ενοικίου 20% για νέους κατοίκους το 2022 – καλό για τη δεύτερη συνολικά. Το υψηλότερο άλμα στο μέσο ενοίκιο σημειώθηκε στην περιοχή Hickory – Newton – Lenoir, όπου μια αύξηση 25% έφερε τη μέση μονάδα στα 1.205 $ το μήνα για νέα μίσθωση. Μόνο η North Charlotte, με ανατίμηση λίγο κάτω από το 6%, δεν κατάφερε να φτάσει σε ετήσιο κέρδος 7%.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φορείς εκμετάλλευσης έφτασαν τον μοχλό των παραχωρήσεων μίσθωσης πέρυσι για πρώτη φορά από το 2020. Μια αύξηση 90% στη διαθεσιμότητα εκπτώσεων για νέες μισθώσεις είχε ως αποτέλεσμα μόλις περισσότερο από το 10% των συμβατικών ακινήτων να προσφέρουν παραχώρηση μίσθωσης μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό το επίπεδο διαθεσιμότητας ήταν ακόμα χαμηλό σε σχέση με το πρόσφατο ιστορικό, αλλά η αύξηση αντιστάθμισε το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης της διαθεσιμότητας που σημειώθηκε το 2021.

Φαγητό σε πακέτο

Παρά την αύξηση των ενοικίων, το 2022 ήταν σίγουρα μια πιο δύσκολη χρονιά για την πολυοικογένεια Charlotte από το 2021. Ωστόσο, αυτή η δυναμική σίγουρα δεν ήταν μοναδική για τη Charlotte.

Οι περισσότερες αγορές σε όλη τη χώρα αντιμετώπισαν σημαντικές μειώσεις στη ζήτηση διαμερισμάτων, αλλά αγορές υψηλής ανάπτυξης όπως η Charlotte αντιμετώπισαν επίσης νέες πιέσεις προσφοράς την ίδια στιγμή. Αν και υπάρχει κάποιος λόγος για επιφυλακτική αισιοδοξία το 2023, αυτή η χρονιά είναι πιθανό να είναι μια άλλη που θα ταιριάζει πιο τακτοποιημένα στη στήλη των «προκλήσεων». Η νέα προσφορά για τη Charlotte δεν θα επιβραδυνθεί φέτος και μένει να δούμε σε ποιο βαθμό θα υλοποιηθεί η συνήθης ανάκαμψη της ζήτησης για την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Ένας σημαντικός παράγοντας για την απόδοση των πολυοικογενειών φέτος θα είναι η σχέση μεταξύ πληθωρισμού και ανεργίας. Εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να μετριάζεται χωρίς να προκαλέσει σημαντική αύξηση της ανεργίας, φέτος θα μπορούσε να διαμορφωθεί αρκετά καλά. Ωστόσο, οι απολύσεις είναι ήδη στο επίκεντρο των εφημερίδων τους τελευταίους δύο μήνες – ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας και του χρηματοοικονομικού τομέα. Εάν δεν επιτευχθεί η «ήπια προσγείωση» από τη Fed, υπάρχει λιγότερος λόγος να αναμένουμε ότι η ζήτηση διαμερισμάτων θα βελτιωθεί σημαντικά φέτος. Κρατήστε αυτές τις ζώνες ασφαλείας δεμένες, αυτή η διαδρομή δεν τελείωσε.

Αποποίηση ευθυνών: Όλο το περιεχόμενο και οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο προορίζονται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Το ALN Apartment Data δεν δηλώνει την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε πληροφορίας σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο άρθρο που δημοσιεύεται σε αυτόν τον ιστότοπο ή που βρίσκεται ακολουθώντας οποιονδήποτε σύνδεσμο σε αυτόν τον ιστότοπο. Ο ιδιοκτήτης δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τυχόν απώλειες, τραυματισμούς ή ζημιές από την εμφάνιση ή τη χρήση αυτών των πληροφοριών. Όλο το περιεχόμενο και οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο μπορούν να κοινοποιηθούν υπό την προϋπόθεση ότι ένας σύνδεσμος προς το άρθρο ή τον ιστότοπο περιλαμβάνεται στο κοινόχρηστο περιεχόμενο.


Προβολές ανάρτησης: 585

Το Nationwide Multifamily Data ALN Apartment Data κατασκεύασε πολλαπλές πλατφόρμες που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν τις πιο ακριβείς και λεπτομερείς διαθέσιμες πληροφορίες. Είμαστε περήφανοι που προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλη τη χώρα. Από επιτόπου, εταιρείες διαχείρισης, μεσίτες, δανειστές, συνεργάτες προμηθευτών, ενώσεις διαμερισμάτων έως εντοπιστές, το ALN προσφέρει δεδομένα στα οποία μπορείτε να βασιστείτε. Με έδρα τη μεγάλη πολιτεία του Τέξας, το ALN είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης δεδομένων διαμερισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ενημερώνουμε πληροφορίες για το επίπεδο ιδιοκτησίας σε μηνιαία βάση, αναφέροντας ακίνητα σε εθνικό επίπεδο και παρέχουμε στους πελάτες μας αναλυτικά στοιχεία, νέα κατασκευαστικά έργα, ιστορικά, αναφορές τάσεων πληρότητας και ενοικίασης, βάσεις δεδομένων επικοινωνίας και υπηρεσίες εντοπισμού. Είτε οι ανάγκες σας αφορούν επιτόπου, διαχείριση, ιδιοκτήτη, μεσίτες, δανειστές, εξαγορές, ανάπτυξη, εντοπιστές, προμηθευτές/προμηθευτές ή ένωση διαμερισμάτων, οι πλατφόρμες μας παρέχουν άμεση πρόσβαση σε λεπτομερείς πληροφορίες για πολλές οικογένειες.