Φύτευση Νοεμβρίου και Εκκρεμότητες Ζώνη-Ζώνη

Φύτευση Νοεμβρίου και Εκκρεμότητες Ζώνη-Ζώνη

November 30, 2022 0 Von admin

Πλαστική σήραγγα
Καλλιεργήστε χειμωνιάτικα χόρτα και ρίζες υπό την προστασία μιας πλαστικής σήραγγας σε περιοχές με κρύο χειμώνα.

Ο λαχανόκηπος θα ολοκληρώσει τη μετάβασή του στη δροσερή εποχή τον Νοέμβριο στο βόρειο ημισφαίριο. Τα χόρτα της δροσερής εποχής και οι ριζικές καλλιέργειες θα πρέπει να βρίσκονται στο έδαφος τώρα. Οι κηπουροί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να προστατεύσουν τις χειμερινές καλλιέργειες από τον παγετό στις νότιες περιοχές μέχρι το χιόνι και τον πάγο στους βόρειους κήπους.

Τα χειμωνιάτικα λαχανικά μπορούν να καλλιεργηθούν σε πλαστικές σήραγγες και κρύα πλαίσια. Τα βότανα μπορούν να καλλιεργηθούν σε εσωτερικούς χώρους κάτω από φώτα.

Ακολουθούν συμβουλές φύτευσης και υποχρεώσεων για κάθε ζώνη ανάπτυξης του USDA. Βρείτε την τοποθεσία και τη ζώνη σας στον χάρτη και, στη συνέχεια, δείτε τις παρακάτω συμβουλές για τον κήπο λαχανικών και φρούτων.

Χάρτης USDA

Λαχανικά και βότανα

Ζώνες 9β-11: Συγκομιδή φθινοπωρινών καλλιεργειών. Τα χειμωνιάτικα λαχανικά μπορούν να φυτευτούν: παντζάρια, μπρόκολο (σπορόφυτα), ιταλικό μπρόκολο με βλάστηση, λάχανο (σπόροι ή φυτά), καρότα, κουνουπίδι, σέλινο (σπορόφυτα), σέσκουλα, κινέζικο λάχανο, λάχανο, λαχανίδα, κολοράμπι, μαρούλι και φύλλα, μουστάρδα , σετ κρεμμυδιών για φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, ραπανάκι, σπανάκι και γογγύλια. Φυτέψτε τα μπιζέλια σε καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Τα κινέζικα βρώσιμα λοβό μπιζέλια μπορούν να κοπούν σαν ένα γλυκό μπιζέλι. Τα μπιζέλια «τηλέφωνο» και τα φασόλια Windsor είναι εξαιρετικές χειμερινές καλλιέργειες. Συνεχίστε τη διαδοχή σπορά ταχείας ωρίμανσης για συνεχή συγκομιδή. Ποτίστε λιγότερο συχνά αλλά βαθιά εάν ο χειμώνας είναι ξηρός. Προσαρμόστε το σύστημα άρδευσης στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και τη νέα διάταξη κήπου για δροσερό καιρό. επαναπρογραμματίστε το χρονόμετρο καθώς αλλάζουν τα μοτίβα του καιρού. Όσο χρειάζεται, λιπάνετε, αραιώστε και ποτίστε τις καλλιέργειες που έχουν σπαρθεί νωρίτερα. Τραβήξτε και κομποστοποιήστε τις εξαντλημένες καλλιέργειες και τα ζιζάνια που δεν πήγαν για σπορά. Σκάψτε οργανική ύλη στο έδαφος ή φυτέψτε καλλιέργειες σε άδεια μέρη του κήπου.

Ζώνη 8-9α: Φυτέψτε το κρεβάτι με σπαράγγια. Φυτέψτε λάχανο, αντίδι, κατσαρό λάχανο, μαρούλι, ραπανάκια, σετ κρεμμυδιών, σπανάκι, παντζάρια, ασιατικά χόρτα, γογγύλια, κουλράμπι, μουστάρδα, μαϊντανό στο κρύο πλαίσιο. Σε μέρη του Κάτω Νότου, μπορεί να μπορείτε να φυτέψετε παντζάρια, λάχανο (σπόροι ή φυτά), καρότα, σέσκουλα, κινέζικο λάχανο, λάχανο, μαρούλι, μουστάρδα, σετ κρεμμυδιών, μαϊντανό, ραπανάκια, σπανάκι και γογγύλια. κήπος. Διάταξη καλυμμάτων σειρών και κρίκων για γρήγορη απόκριση στους παγετούς. Τοποθετήστε χαμηλά τούνελ και κρύα πλαίσια για χόρτα που ξεχειμωνιάζουν.

Σπανίως
Το λαχανό γλυκαίνει από τον παγετό

Ζώνες 5-7: Συγκομιδή φθινοπωρινών καλλιεργειών. Συγκομίστε κατσαρό λάχανο, λάχανο, σπανάκι και άλλα χόρτα brassica. Σκάψτε ριζικές καλλιέργειες ή στραγγίστε το παχύ για αποθήκευση σε εξωτερικό χώρο. Σημειώστε τις ριζικές καλλιέργειες στον κήπο με ψηλούς πασσάλους. Τα καρότα, τα γογγύλια, τα πράσα και οι παστινάδες μπορούν να μείνουν στον κήπο κάτω από 12 ίντσες (30 εκατοστά) σάπια φύλλα και να σκάψουν όσο χρειάζεται όλο το χειμώνα. Τα καρότα είναι ανθεκτικά στους 12°F (-11°C). Τα παντζάρια, το σελινόριζα, το κουλράμπι, τα γογγύλια, τα ρουτάμπαγκα και τα ραπανάκια του χειμώνα είναι ανθεκτικά στους 20°F (-6,7°C). Διάταξη καλυμμάτων σειρών και κρίκων για γρήγορη απόκριση στους παγετούς. Τοποθετήστε χαμηλά τούνελ και κρύα πλαίσια για χόρτα που ξεχειμωνιάζουν. Καλύψτε το μαρούλι, το σπανάκι («καίει» κάτω από τους 10°F (-12°C), το σέλινο, τα κολοκυθάκια, τα κολοκυθάκια και το κινέζικο λάχανο χρησιμοποιώντας τσέρκι. Σπείρετε ασιατικά χόρτα και άλλες φυλλώδεις καλλιέργειες στο κρύο πλαίσιο. Φυτέψτε σκόρδο. Κόψτε κορυφές σπαραγγιών με Ξεριζώστε τα ζιζάνια ή το μαχλέπι και αφαιρέστε όλες τις φτέρες. Γυρίστε κάτω από τα φυλλώδη υπολείμματα και δουλέψτε το λίπασμα στα κρεβάτια. Προσθέστε ασβέστη στο χώμα εάν χρειάζεται. Αφαιρέστε πέργκολα και πασσάλους, καθαρίστε και αποθηκεύστε για το χειμώνα.

Ζώνες 1-4: Τοποθετήστε χαμηλά τούνελ και κρύα πλαίσια για χόρτα που ξεχειμωνιάζουν. Σπείρετε χόρτα στο κρύο πλαίσιο εάν η ελάχιστη θερμοκρασία παραμένει περίπου 50ºF (10ºC) κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα καρότα είναι ανθεκτικά στους 12°F (-11°C). Τα παντζάρια, το σελινόριζα, το κουλράμπι, τα γογγύλια, τα ρουτάμπαγκα και τα ραπανάκια του χειμώνα είναι ανθεκτικά στους 20°F (-6,7°C). Καλύψτε τα μαρούλια («καίγονται» κάτω από 10°F (-12°C), το σπανάκι και το κινέζικο λάχανο χρησιμοποιώντας τσέρκι, αν δεν είναι στο κρύο πλαίσιο. Βεβαιωθείτε ότι ο κήπος είναι καλά προετοιμασμένος για το χειμώνα με σάπια φύλλα στη θέση του ή στοιβαγμένα κοντά στον κήπο για χρησιμοποιήστε όταν παγώνει το έδαφος. Επιστρώστε πολυετή βότανα όταν παγώσει το έδαφος. Δώστε στο σωρό κομπόστ ένα τελικό διχάλιο και πότισμα για να επιταχύνετε τη χειμερινή αποσύνθεση. Αποθηκεύστε τα κοντάρια ντομάτας και φασολιών κρυφά. Αποθηκεύστε τον εύκαμπτο σωλήνα, κουλουριαστείτε και κλείστε τις βρύσες κήπου. Ενημερώστε τα αρχεία απόδοσης της καλλιέργειας και ξεκινήστε την προετοιμασία των παραγγελιών σπόρων για την άνοιξη.

κλάδεμα βατόμουρου
Κλαδέψτε τα σμέουρα και τα brambles μόλις πέσουν τα φύλλα.

ΦΡΟΥΤΑ

Ζώνες 8-11: Φυτέψτε οπωροφόρα δέντρα, μούρα και σταφύλια. Ποτίστε βαθιά νέα φυτά. Πασάρω νεοφυτεμένα δέντρα. Καθαρίστε τα πεσμένα φρούτα και φύλλα. κομπόστ εάν είναι υγιές. Φυτέψτε φράουλες ετήσιας σειράς. Ζιζάνια, λίπανση, και σάπια φύλλα σταφύλια, ραβέντι, βατόμουρα, και σμέουρα? πάρτε μοσχεύματα αμπέλου και μεταφυτέψτε νέα φυτά εάν χρειάζεται. Κόψτε τα φθινοπωρινά καλάμια βατόμουρου και τα ραβδιά αφού πέσουν τα φύλλα. Προσέξτε για παράσιτα και σημάδια ασθένειας.

Επίσης ενδιαφέρον:

Νοέμβριος Kitchen Garden Almanac

Νοέμβριος Κήπος στο Νότιο Ημισφαίριο