Το Oklahoma House στέλνει στον κυβερνήτη την απαγόρευση των αμβλώσεων τύπου Τέξας – News Flavor – Τελευταίες ειδήσεις ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών από τις ΗΠΑ και τον κόσμο

Το Oklahoma House στέλνει στον κυβερνήτη την απαγόρευση των αμβλώσεων τύπου Τέξας – News Flavor – Τελευταίες ειδήσεις ψυχαγωγίας και τυχερών παιχνιδιών από τις ΗΠΑ και τον κόσμο

März 24, 2023 0 Von admin

OKLAHOMA CITY (AP) – Το Oklahoma House έδωσε την τελευταία έγκριση την Πέμπτη σε έναν περιορισμό αμβλώσεων τύπου Τέξας που απαγορεύει τη θεραπεία μετά από 6 εβδομάδες μητρότητας, προτού πολλές γυναίκες μάθουν ότι είναι έγκυες.

Η δαπάνη που έγινε αποδεκτή από τη Βουλή υπό την ηγεσία του GOP κατευθύνεται προς το παρόν στον Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη Kevin Stitt, ο οποίος αναμένεται να το εγκρίνει εντός ημερών. Η επίθεση στα νόμιμα δικαιώματα των αμβλώσεων είναι ένα από τα προβλήματα πολιτισμού-πολέμου που οι παραδοσιακοί σε πολιτείες υπό την ηγεσία του GOP στην πραγματικότητα καλωσόρισαν, όπως ο περιορισμός των νομικών δικαιωμάτων LGBTQ, που οδηγούν τη βάση του εορτασμού σε μια χρονιά πολιτικών εκλογών.

Ονομάστηκε νόμος για τους παλμούς της Οκλαχόμα, η δαπάνη απαγορεύει τις αμβλώσεις μόλις εντοπιστεί καρδιακή εργασία στο αγέννητο παιδί, το οποίο οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι είναι περίπου 6 εβδομάδες αμέσως μετά τη μητρότητα. Ένα συγκρίσιμο κόστος που εγκρίθηκε στο Τέξας το 2015 οδήγησε σε σημαντική μείωση της ποικιλίας των αμβλώσεων που πραγματοποιήθηκαν λόγω της πολιτείας, στέλνοντας πολλές γυναίκες που αναζητούσαν θεραπεία στην Οκλαχόμα και σε διάφορες άλλες γύρω πολιτείες.

Αν και ο Stitt ενέκρινε επί του παρόντος ένα κόστος νωρίτερα φέτος για να καταστήσει την εκτέλεση μιας άμβλωσης ποινικό αδίκημα κακούργημα στην Οκλαχόμα, αυτό το βήμα δεν έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει μέχρι αργότερα στη θερινή περίοδο και δεν θα μπορούσε να αντέξει μια νόμιμη δυσκολία.

Επειδή η ενέργεια που έγινε αποδεκτή την Πέμπτη έχει μια ρύθμιση «κατάστασης έκτακτης ανάγκης», λειτουργεί αμέσως αφού την υποδείξει το guv και οι φορείς εκτρώσεων δηλώνουν ότι θα ολοκληρώσουν αμέσως τις περισσότερες αμβλώσεις στην Οκλαχόμα.

«Ανησυχούμε περισσότερο τώρα σχετικά με αυτούς τους περιορισμούς τύπου Τέξας, λόγω του γεγονότος ότι είχαν, τουλάχιστον πρόσφατα, τη δυνατότητα να συνεχίσουν και να συνεχίσουν να είναι ουσιαστικά», δήλωσε η Έμιλι Γουέιλς, εν ενεργεία αρχηγός του κράτους και διευθύνουσα σύμβουλος της Planned Parenthood. Great Plains, που διαχειρίζεται 2 κέντρα αμβλώσεων στην Οκλαχόμα. „Σκοπεύουμε να τα δοκιμάσουμε εάν περάσουν, αλλά λόγω των ρυθμίσεων παροχής καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, σίγουρα θα περάσει λίγος χρόνος όταν δεν μπορούμε να παρέχουμε θεραπεία.“

Όπως το Τέξας, η δαπάνη δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλουν αξίωση κατά προμηθευτών αμβλώσεων ή οποιουδήποτε ατόμου που βοηθά μια γυναίκα να κάνει έκτρωση για περίπου 10.000 $, μια συσκευή που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έχει πράγματι επιτρέψει να συνεχίσει να βρίσκεται στη θέση της. Ο ολοκαίνουργιος νόμος του Τέξας έχει πράγματι προκαλέσει σημαντική ώθηση στην ποικιλία των γυναικών από το Τέξας που αναζητούν αμβλώσεις στην Οκλαχόμα.

«Υπηρετούμε τόσους Τεξανούς όσο και τους Οκλαχόμαν σήμερα, σε πολλές περιπτώσεις περισσότερους Τεξανούς παρά Οκλαχόμαν», δήλωσε ο Ουέιλς.

.