Τεχνητή Νοημοσύνη στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Τεχνητή Νοημοσύνη στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Januar 15, 2023 0 Von admin

Τεχνητή Νοημοσύνη στην ταξιδιωτική βιομηχανία

Η τεχνητή νοημοσύνη, επίσης γνωστή ως τεχνητή νοημοσύνη, είναι η επιστήμη που ασχολείται με τη μίμηση δεξιοτήτων που συνήθως επιτυγχάνονται από τα ανθρώπινα όντα. Για παράδειγμα, η τεχνητή νοημοσύνη καθιστά όλο και πιο δυνατή την εκτέλεση εργασιών από μηχανές, έτσι ώστε να μην χρειάζονται πλέον άνθρωποι για αυτό. Μερικά παραδείγματα είναι αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα, διαδικτυακά chatbot και εξατομικευμένες προτάσεις σε μια υπηρεσία ροής. Η τεχνητή νοημοσύνη εισάγεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια και αυτό θα επεκταθεί περισσότερο στο μέλλον. Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης όλο και περισσότερο στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Μερικά παραδείγματα μπορούν να βρεθούν σε αυτό το άρθρο.

Chatbots

Στον ταξιδιωτικό κλάδο είναι σημαντικό ο καταναλωτής να λαμβάνει καλή υποστήριξη κατά τη διαδικασία αγοράς. Δεν κλείνεις ένα ταξίδι απλά έτσι. Επειδή στις μέρες μας πολλές κρατήσεις γίνονται διαδικτυακά, βοήθεια αναζητείται και διαδικτυακά. Ένα chatbot προσφέρει την ιδανική λύση εδώ. Το chatbot είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη μορφή τεχνητής νοημοσύνης και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται από πολλούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς. TUI το χρησιμοποιεί ήδη αυτό, για παράδειγμα, αλλά επίσης Vakanties.nl έχει chatbot. Ένα chatbot μπορεί απλώς να χρησιμοποιηθεί ως μια μορφή εξυπηρέτησης πελατών, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ένα αίτημα προσφοράς. Το chatbot μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να αντιδρά με ακρίβεια σε κάθε επιλογή που γίνεται, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε το ιδανικό ταξίδι σας και να κάνετε ένα αίτημα στο τέλος. Η συνέχεια αντιμετωπίζεται φυσικά με πιο προσωπικό τρόπο.

Εξυπηρέτηση πελατών πρόσωπο με πρόσωπο μέσω ρομπότ

Οι πελάτες δεν βοηθούνται μόνο με την τεχνητή νοημοσύνη μέσω της οθόνης του υπολογιστή, αλλά χρησιμοποιείται και πρόσωπο με πρόσωπο. Στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, μπορεί κανείς να περιμένει ένα «ζωντανό» ρομπότ ενώ περιμένει στον τερματικό σταθμό ή στην πύλη. Αυτό το ρομπότ βοηθά τους επιβάτες με τις πιο απλές ερωτήσεις, αλλά και να τους δείχνει τον δρόμο. Ρομπότ χρησιμοποιούνται σε όλο και περισσότερα αεροδρόμια. Αυτά μπορούν επίσης να βοηθήσουν, για παράδειγμα, με το αυτοέλεγχο για μια πτήση.

Αναγνώριση προσώπου

Κάτι που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στα περισσότερα αεροδρόμια είναι η αναγνώριση προσώπου στον έλεγχο διαβατηρίων. Εκεί όπου όλοι έπρεπε να περάσουν από έναν θάλαμο για να ελεγχθεί το διαβατήριό τους, τώρα υπάρχει συχνά η επιλογή να σαρώσετε το διαβατήριό σας σε μια αυτόματη πύλη. Το πρόσωπό σας θα σαρωθεί εδώ και αν όλα είναι εντάξει, η πύλη θα ανοίξει και μπορείτε να συνεχίσετε να περπατάτε.

Ειδικές εφαρμογές

Η όλη διαδικασία αναζήτησης μιας κατάλληλης πτήσης μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Σήμερα υπάρχουν διάφορες εφαρμογές που μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε την πτήση που αναζητάτε στην καλύτερη τιμή. Πάρτε, για παράδειγμα, τον Χόπερ. Αυτή είναι μια εφαρμογή που, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να σας δείξει ακριβώς ποιες είναι οι καλύτερες προσφορές για τη διαδρομή που θα θέλατε να πετάξετε. Επιπλέον, υποδεικνύουν επίσης την καλύτερη ώρα για κράτηση. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρυθμίσετε τις ειδοποιήσεις push και θα λάβετε μια ειδοποίηση όταν ο καιρός είναι ελαφρώς φθηνότερος για κράτηση από ό,τι πριν.

Εν ολίγοις, η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται ήδη τακτικά στην ταξιδιωτική βιομηχανία. Επιπλέον, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να το επεκτείνετε και έτσι να προσφέρετε ακόμα καλύτερη υποστήριξη, για παράδειγμα, στην κράτηση ενός ταξιδιού. Χρησιμοποιείτε ήδη τεχνητή νοημοσύνη στην εταιρεία σας; Ενημερώστε τον τοπικό διαχειριστή του λογαριασμού σας!

The post Τεχνητή νοημοσύνη in de reisbranche εμφανίστηκε πρώτα στο TradeTracker.com | Affiliate Marketing | Performance Marketing.