Τέσσερα πράγματα που θα ήθελα να ήξερα ως πρωτοετής φοιτητής δημοσιογραφίας – Worcester Student Life

Τέσσερα πράγματα που θα ήθελα να ήξερα ως πρωτοετής φοιτητής δημοσιογραφίας – Worcester Student Life

März 8, 2021 0 Von admin

Δημοσιογραφία BA (Hons) φοιτητής, ο Τομ, μας μιλάει για μερικές απαραίτητες πληροφορίες για έναν πρωτοετή φοιτητή δημοσιογραφίας:

1. Όλοι είναι το ίδιο ανήσυχοι με εσάς

Όταν έφτασα για το πτυχίο της δημοσιογραφίας, ήμουν νευρικός. Είχα διανύσει εκατό μίλια σε όλη τη χώρα και δεν ήξερα κανέναν, άλλοι έδειχναν πολύ πιο σίγουροι και ψυχραιμότεροι. Αυτό δεν ήταν έτσι, ήταν το ίδιο νευρικοί με εμένα αλλά το έκρυψαν καλά, είναι μεγάλη μετάβαση. Πάρτε το χρόνο σας για να βγείτε από το καβούκι σας ή να έχετε όσο αυτοπεποίθηση θέλετε, οι άνθρωποι στην τάξη σας θα σας αποδεχτούν και αυτό το άγχος θα εξαφανιστεί.

2. Το να σας λένε όχι από το κοινό δεν είναι προσωπικό

Η πολλή δημοσιογραφία περιλαμβάνει συνεντεύξεις με μέλη του κοινού στην πόλη ή γύρω από την πανεπιστημιούπολη για να συγκεντρώσετε ιστορίες ή κομμάτια περιεχομένου για μια ποικιλία ενοτήτων που θα κάνετε σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος σας. Έχω χάσει το μέτρημα για το πόσες φορές ένα μέλος του κοινού θα με αγνοούσε ή θα αρνιόταν αμήχανα μια γρήγορη συνέντευξη καθώς ασχολούνταν με την επιχείρησή τους. Είναι εύκολο να ξεφουσκώσεις ή να εκνευρίζεσαι γι‘ αυτό και μετά το 7ου την ευθεία απόρριψη που θέλεις να την εγκαταλείψεις, αλλά, συνέχισε.

Το κοινό είναι απασχολημένο και συχνά δεν έχει χρόνο, να έχετε ανοιχτό μυαλό απέναντί ​​τους και ακόμη και μετά τις 7ου απόρριψη στη σειρά, μείνετε όσο πιο προσιτοί και ευγενικοί μπορείτε και αυτή η συνέντευξη θα γίνει στο τέλος.

3. Τα πράγματα θα πάνε στραβά

Είναι μάλλον πιθανό κάποιος συνεντευξιαζόμενος να πέσει κάτω την τελευταία στιγμή ή ένα αρχείο ήχου ή βίντεο να καταστραφεί, να χαθεί ή να βγει σε κακή ποιότητα, μην πανικοβληθείτε. Ένας νέος συνεντευξιαζόμενος μπορεί να βρεθεί, αν και σε ένα ιδανικό σενάριο θα έχετε κάνει δύο ή τρία για το κομμάτι του περιεχομένου, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε το καλύτερο.

Οι φανταστικοί βοηθοί στο DAC (Κέντρο Ψηφιακών Τεχνών) είναι ειδικοί στην ανάκτηση βίντεο ή τον καθαρισμό τους. Τους έχω καλέσει μερικές φορές στο παρελθόν και ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν. Μπορούν επίσης να σας διδάξουν ένα ή δύο πράγματα για τους υπολογιστές!

4. Να είστε επίμονοι

Πολλοί ερωτηθέντες θα χρειαστούν περισσότερα από ένα ευγενικά διατυπωμένα email για να εξασφαλίσουν τη συνέντευξη. Μην φοβάστε να στείλετε ένα email και αργότερα μέσα στην εβδομάδα στείλτε μια υπενθύμιση ή ένα επόμενο email, η επιμονή αποδίδει καρπούς στη δημοσιογραφία.

Ανησυχούσα μήπως στείλω πάρα πολλά email ή προσπαθούσα πάρα πολύ, αλλά συχνά οι άνθρωποι ξεχνούν, η αποστολή υπενθυμίσεων και η επιμονή είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για κάθε επίδοξο δημοσιογράφο. Ιδιαίτερα αν δείχνετε ανθεκτικότητα όταν άλλοι δημοσιογράφοι μπορεί να μην στείλουν «αυτή» την υπενθύμιση και επομένως να χάσουν τη συνέντευξη.

Ελπίζω να βοηθάει!