Σαλμονέλα στις πράσινες ανόλες της Ιαπωνίας – Ανόλες

Σαλμονέλα στις πράσινες ανόλες της Ιαπωνίας – Ανόλες

September 29, 2022 0 Von admin

Όταν ακούω ή διαβάζω Σαλμονέλασκέφτομαι τη μαμά μου να εξηγεί στον 7χρονο εαυτό μου γιατί δεν πρέπει να τρώω ωμό κοτόπουλο (για να είμαι ξεκάθαρος, δεν εξέφρασα ποτέ ενδιαφέρον να το κάνω αυτό, αλλά παρόλα αυτά μάθημα). Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑτις περισσότερες περιπτώσεις Σαλμονέλα Τα βακτήρια που αρρωσταίνουν τους ανθρώπους στην πραγματικότητα προκύπτουν από τη μετάδοση μέσω τροφής. Αλλά Σαλμονέλα Η μόλυνση μπορεί να προέλθει από άλλες πηγές, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με ζωντανά ζώα, ιδιαίτερα ερπετά (συμπεριλαμβανομένων των πτηνών που, σε περίπτωση που δεν έχετε ακούσει, είναι ερπετά). Έτσι, εξεπλάγην λίγο όταν συνάντησα ένα πρόσφατη εργασία στο Journal of Veterinary Medical Scienceμε έδρα την Ιαπωνία, που τεκμηριώνει τον επιπολασμό του Σαλμονέλα στην πράσινη ανόλη, Anolis carolinensisστο νησί Οκινάουα, Ιαπωνία.

Από τις 706 πράσινες ανόλες από το νησί Οκινάουα των οποίων το εντερικό περιεχόμενο αναλύθηκε Σαλμονέλα παρουσία μεταξύ 2009 και 2014, μόνο το 2,1% βρέθηκε θετικό. Αυτός ο αριθμός είναι χαμηλός σε σύγκριση με τα δημοσιευμένα αποτελέσματα για πληθυσμούς πράσινων ανολών στη Φλόριντα (7,5%), στο νησί Chichi στην Ιαπωνία (34,2% – αυτή η μελέτη επισημάνθηκε εδώ στο Anole Annals όταν κυκλοφόρησε το 2013), και το Γκουάμ (76,2%). Είμαι εντυπωσιασμένος από το πόσο ποικίλλουν αυτά τα ποσοστά. Οι πράσινες ανόλες βρίσκονται στη Φλόριντα για εκατομμύρια χρόνια, ενώ οι πληθυσμοί στις άλλες τοποθεσίες έχουν εγκατασταθεί μόνο για δεκάδες χρόνια. Οι συγγραφείς υποθέτουν ότι το ποσοστό μόλυνσης σε πληθυσμούς που εισήχθησαν πρόσφατα θα πρέπει να συσχετίζεται με το χρονικό διάστημα που έχει εδραιωθεί ο πληθυσμός. Η δοκιμή αυτής της υπόθεσης θα απαιτήσει δεδομένα από περισσότερους πληθυσμούς. Φαίνεται επίσης ότι γνωρίζουμε ελάχιστα για το εάν οι ανόλες επηρεάζονται από τη μεταφορά Σαλμονέλααν και μια γρήγορη αναζήτηση αποκάλυψε αυτή η μελέτη που περιλαμβάνει την καφέ ανόλη, Anolis sagrei.

Συνολικά, έχουμε πολλά να μάθουμε για τις ανόλες και Σαλμονέλα. Εν τω μεταξύ, προστατέψτε τον εαυτό σας από Σαλμονέλα μόλυνση ακολουθώντας βασικές προφυλάξεις για την ασφάλεια των τροφίμων: ψύξτε επαρκώς τα τρόφιμα, πλύνετε τα φρούτα και τα λαχανικά και μαγειρέψτε καλά το κρέας και τα αυγά και καθαρίστε τα πιθανά μολυσμένα μαγειρικά σκεύη και σκεύη με σαπούνι και νερό. Το πιο σημαντικό, ΠΛΥΝΤΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ, αν και υποθέτω ότι, όπως εγώ, το κάνετε ήδη περίπου εκατό φορές την ημέρα (για όσους από εσάς θα το διαβάσετε στο μέλλον, δεν είμαι παράξενος. Είμαστε στη μέση μια πανδημία).

Για όσους μπορεί να ενδιαφέρονται, οι πράσινες ανόλες καθιερώθηκαν μέσα και γύρω από την Ιαπωνία πριν από αρκετές δεκαετίες και θεωρούνται ένα οικολογικά καταστροφικό παράσιτο. Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα, εδώ είναι οι σύνδεσμοι για κάποια παλιά Anole Annals αναρτήσεις για διάφορα θέματα που σχετίζονται με τις πράσινες ανόλες της περιοχής: προσπάθειες παγίδευσης, ηλικιακή δομή του πληθυσμού, επέκταση εμβέλειας. Απολαμβάνω!