Πώς οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την ανάλυση τοποθεσίας για να βελτιώσουν την κατώτατη γραμμή τους

Πώς οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν την ανάλυση τοποθεσίας για να βελτιώσουν την κατώτατη γραμμή τους

September 30, 2022 0 Von admin

Πώς χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις το Location Analytics για να βελτιώσουν την κατώτατη γραμμή τους

Γνωρίζετε ότι σήμερα, μια επιχείρηση μπορεί, κατανοώντας πού βρίσκονται οι πελάτες της και τι κάνουν, να λάβει καλύτερες αποφάσεις για να βελτιώσει τα αποτελέσματα;

Τι είναι το Location based Analytics;

Τα αναλυτικά στοιχεία τοποθεσίας είναι μια διαδικασία ανάλυσης δεδομένων για την αποκάλυψη μοτίβων και τάσεων. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για καλύτερο μάρκετινγκ, λειτουργίες και εξυπηρέτηση πελατών.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να αποκτήσουν πιο πολύτιμες πληροφορίες από τα στοιχεία δεδομένων τους προσθέτοντας ένα επίπεδο γεωγραφικών δεδομένων. Η ενσωμάτωση γεωγραφικών πληροφοριών σε μια ανάλυση απόδοσης μπορεί να αποκαλύψει νέες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων πληροφοριών για άτομα, συμβάντα, συναλλαγές, περιουσιακά στοιχεία και πολλά άλλα. Στη συνέχεια, μπορεί κανείς να κατανοήσει καλύτερα τις τάσεις και τις σχέσεις στα δεδομένα όταν κάνει ερωτήσεις σχετικά με διαφορετικές επιχειρηματικές διαδικασίες.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Location Analytics;

Η ανάλυση δεδομένων τοποθεσίας για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με τη συμπεριφορά και τις τάσεις των πελατών ονομάζεται ανάλυση τοποθεσίας. Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να βελτιώσουν τις δραστηριότητές τους και το τελικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, ένας πωλητής λιανικής μπορεί να χρησιμοποιήσει αναλυτικά στοιχεία τοποθεσίας για να καθορίσει πού να ανοίξει ένα νέο κατάστημα ή μια εταιρεία μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να καθορίσει πώς μετακινούνται οι πελάτες της σε μια πόλη. Επιπλέον, τα αναλυτικά στοιχεία τοποθεσίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την πρόβλεψη μελλοντικών τάσεων, όπως το πού θα μετακινηθούν οι άνθρωποι στη συνέχεια.

Η υπερτοπική νοημοσύνη είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την εφαρμογή μεγάλων δεδομένων και αναλυτικών στοιχείων σε τοπικό πλαίσιο. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτήν τη μορφή αναλυτικών στοιχείων για να κατανοήσουν καλύτερα τους πελάτες τους και το περιβάλλον τους. Κατανοώντας πού βρίσκονται οι πελάτες, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν καλύτερες αποφάσεις για την κατανομή των πόρων τους. Ένα παράδειγμα θα ήταν ένα ξενοδοχείο που χρησιμοποιεί αναλυτικά στοιχεία τοποθεσίας για να κατανοήσει ποια δωμάτια χρησιμοποιούνται συχνότερα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση του μάρκετινγκ, των λειτουργιών, ακόμη και της εξυπηρέτησης πελατών.

Αυτή η τεχνολογία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών. Κατανοώντας την τοποθεσία των πελατών, οι επιχειρήσεις μπορούν να τους προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία πελάτη.

Πώς χρησιμοποιούν διαφορετικές επιχειρήσεις τα Analytics τοποθεσίας;

Οι επιχειρηματικές βελτιώσεις μπορούν να επιτευχθούν με αυτήν τη μορφή αναλυτικών στοιχείων σε μια σειρά βιομηχανιών. Οι διαδικασίες παραγωγής, συναρμολόγησης, εφοδιαστικής και διανομής μπορούν να βελτιωθούν με την ανάλυση τοποθεσίας. Επιπλέον, τα γεωγραφικά δεδομένα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των στρατηγικών μάρκετινγκ στοχεύοντας καλύτερα τους σωστούς πελάτες, κάνοντας σχετικές προσφορές σε πραγματικό χρόνο και κατανοώντας τις μεγαλύτερες ανάγκες τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ σήμερα στοχεύουν στην προβολή εξατομικευμένου περιεχομένου, κάτι που φαίνεται από την αυξανόμενη δημοτικότητα του τελευταίου.

Οι επιχειρήσεις μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την τεχνολογία για να βελτιώσουν τις προσπάθειες μάρκετινγκ και να στοχεύσουν συγκεκριμένα δημογραφικά στοιχεία. Κατανοώντας πώς αλληλεπιδρούν οι πελάτες μαζί τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις που θα βελτιώσουν την απόδοση τους.

Γιατί οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν Αναλύσεις τοποθεσίας;

Ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τα αναλυτικά στοιχεία τοποθεσίας είναι να κατανοήσουν πώς μετακινούνται οι πελάτες σε μια πόλη. Κατανοώντας πού πηγαίνουν οι άνθρωποι και τι κάνουν, οι επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν καλύτερες αποφάσεις σχετικά με το πού να ανοίξουν νέα καταστήματα ή πώς να σχεδιάσουν τις καμπάνιες μάρκετινγκ.
Τα αναλυτικά στοιχεία τοποθεσίας μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την απόκτηση γνώσεων σχετικά με τον τρόπο αλληλεπίδρασης των πελατών με την επιχείρησή τους. Για παράδειγμα, κατανοώντας πώς οι πελάτες χρησιμοποιούν ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, οι επιχειρήσεις μπορούν να βελτιώσουν την εξυπηρέτηση πελατών τους.

Θα συζητήσουμε τώρα τα παραπάνω με λεπτομερή τρόπο.

Χρήση Αναλύσεων τοποθεσίας για καλύτερη εμπειρία πελατών

Όλο και περισσότερο, οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν αυτό το νέο όπλο για να βελτιώσουν τα αποτελέσματα τους με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης από πού προέρχονται οι πελάτες τους, τι τους ενδιαφέρει και πώς να τους προσεγγίσουν καλύτερα. Γνωρίζοντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες των πελατών τους, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία που οδηγεί σε αυξημένη αφοσίωση και πωλήσεις.

Μπορείτε να δείτε πώς πλοηγούνται οι πελάτες σας στο κατάστημά σας εξετάζοντας δεδομένα τοποθεσίας. Η χρήση αυτών των δεδομένων δημιουργεί έναν ψηφιακό χάρτη του καταστήματός σας. Αναλύει τις κινήσεις των πελατών μέσω της διάταξης του καταστήματος για λόξυγγα και παρακολουθεί τη ροή τους.

Μπορούν να απαντηθούν ερωτήσεις όπως η διάταξη του καταστήματος που ευνοεί τη ροή τους. Αυτό είναι σημαντικό γιατί όταν οι πελάτες μπερδεύονται στα σημεία ασφυξίας, τελικά θα απογοητευτούν και θα επιλέξουν να μην ψωνίζουν πια μαζί σας.

Η τοποθέτηση των εμπορευμάτων είναι ένας άλλος τομέας που μπορεί να αναστατώσει τους πελάτες. Αυτή η μορφή αναλυτικών στοιχείων μπορεί να βοηθήσει τους περιπατητές να χρησιμοποιήσουν δεδομένα τοποθεσίας για να προσδιορίσουν πού πρέπει να τοποθετηθούν τα εμπορεύματα. Εκτός από τον καθορισμό του τόπου τοποθέτησης των αντικειμένων, είναι επίσης σημαντικό να ληφθεί υπόψη ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες ψωνίζουν για τέτοια είδη.

Είναι πιο βολικό για τον πελάτη να ψωνίζει όταν χρησιμοποιούνται δεδομένα τοποθεσίας, γεγονός που με τη σειρά του οδηγεί σε καλύτερη εμπειρία αγορών για αυτόν.

Χρήση της Ανάλυσης τοποθεσίας για τη βελτίωση των προσπαθειών μάρκετινγκ

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο τέτοια αναλυτικά στοιχεία για να βελτιώσουν τις προσπάθειές τους στο μάρκετινγκ. Κατανοώντας πού βρίσκονται οι πελάτες τους και τι κάνουν, οι επιχειρήσεις μπορούν να στοχεύσουν πιο αποτελεσματικά τα μηνύματά τους μάρκετινγκ. Τα αναλυτικά στοιχεία τοποθεσίας μπορούν επίσης να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να εντοπίσουν νέες ευκαιρίες και να βελτιστοποιήσουν τις δραστηριότητές τους.

Οι επαγγελματίες του μάρκετινγκ μεταμορφώνουν τον τρόπο επικοινωνίας τους με τους τρέχοντες και δυνητικούς πελάτες χρησιμοποιώντας την ευφυΐα τοποθεσίας.

Σήμερα, ένα πολύ υψηλό ποσοστό πελατών χρησιμοποιεί τις υπολογιστικές τους συσκευές όπως ένα smartphone για να παραμείνουν συνδεδεμένοι. Μερικοί χρησιμοποιούν επίσης τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάτι που καθιστά επιτακτική ανάγκη για τις εταιρείες να προσεγγίσουν τους πελάτες τους και να οδηγήσουν σε διαφορετικά κανάλια για να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δραστηριότητες μάρκετινγκ τους. Μια νέα διάσταση σήμερα για τους επαγγελματίες του μάρκετινγκ είναι τα δεδομένα τοποθεσίας. Με την ανάλυση των κοινωνικών και κινητών επαφών, η τοποθεσία ενός πελάτη μπορεί να προσθέσει απτές πληροφορίες.

Το μάρκετινγκ πληροφοριών τοποθεσίας μπορεί να ενσωματωθεί στις πρακτικές προώθησης της επιχείρησής σας. Η χρήση σχέσεων γεωχωρικών δεδομένων για τον προσδιορισμό των διαδικασιών μάρκετινγκ ονομάζεται μάρκετινγκ ευφυΐας τοποθεσίας. Η προσθήκη γεωγραφικών ετικετών διευκολύνει αυτή τη διαδικασία.

Καθιστά δυνατή τη συγχώνευση δεδομένων με γεωγραφικές ετικέτες με δεδομένα πελατών, καταστημάτων ή τοπικών δημογραφικών στοιχείων. Αυτό μπορεί να επικαλυφθεί σε έναν χάρτη για να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα.

Η οπτικοποίηση αυτών των δεδομένων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε νέους τομείς προς στόχευση, να προσεγγίσετε υποψήφιους πελάτες και δυνητικούς πελάτες, ακόμη και να βελτιώσετε την αξία μεμονωμένων υπαρχόντων πελατών παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες.

Συμπερασματικά: Η τοποθεσία ενός πελάτη μπορεί να αναλυθεί για να προστεθεί στις πληροφορίες. Σήμερα, η ευφυΐα τοποθεσίας χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε ολόκληρο τον κλάδο για τη βελτίωση των δραστηριοτήτων μάρκετινγκ και πωλήσεων.