Πώς να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας

Πώς να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας

September 29, 2022 0 Von admin

Αγαπάς υβριδική εργασίααλλά το αφεντικό σας μπορεί να μην. Σύμφωνα με α meCuilibrium μελέτη, το 61% των ηγετών δίνουν μεγαλύτερη αξία στην προσωπική εργασία. Αυτό σημαίνει ότι για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας, θα πρέπει να είστε στρατηγικοί.

«Ένας βασικός παράγοντας σε ένα υβριδικό περιβάλλον είναι η απώλεια ομιλία για «ψύκτη νερού».. Σε ένα υβριδικό περιβάλλον, δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από μια σύντομη συνομιλία περιμένοντας να παρασκευαστεί ο καφές ή όταν βρίσκεστε για να δείτε το αφεντικό σας είναι δωρεάν μεταξύ των συναντήσεων για λήψη. Ρίκι Γκόλντενμπεργκ, εκτελεστική ηγεσία και προπονητής καριέρας. «Αυτό σημαίνει ότι οι αλληλεπιδράσεις για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας απαιτούν πρόθεση και εστίαση. Δεν μπορείτε να ελπίζετε ότι θα τους πιάσετε στο ασανσέρ καθώς βγαίνουν από το γραφείο ή ότι θα δουν πόσο σκληρά εργάζεστε για να τηρήσετε μια προθεσμία».

Σύμφωνα με τον Goldenberg, θα πρέπει να είστε ακόμη πιο προνοητικοί από το συνηθισμένο και να ενισχύσετε το επικοινωνιακό σας παιχνίδι. Εδώ είναι οι καλύτερες συμβουλές της για να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας υβριδικός χώρος εργασίας.

1. Να είστε ιδιαίτερα προνοητικοί

Για να γίνετε θετικά αντιληπτοί από το αφεντικό σας σε ένα υβριδικό περιβάλλον, πρέπει να αναλάβετε το προβάδισμα. Η Goldenberg συνιστά να αφιερώσετε χρόνο με το αφεντικό σας και να σκιαγραφήσετε με σαφήνεια τι θα θέλατε να καλύψετε, από τις προσδοκίες απόδοσης έως τους επιχειρηματικούς στόχους. «Είτε είναι ένας προς έναν είτε μια συνεδρία αξιολόγησηςορίστε την ατζέντα και βεβαιωθείτε ότι το αφεντικό σας γνωρίζει τι ψάχνετε από αυτούς», λέει.

2. Διαχειριστείτε τις προσδοκίες

Είναι επίσης σημαντικό να είστε έτοιμοι για τυχόν προκλήσεις ή αποτυχίες προτού τα πράγματα κλιμακωθούν, ακόμα κι αν κανείς δεν σας παρακολουθεί. «Αν τρέχετε πίσω από ένα έργο, μην κρύβεστε πίσω από μια οθόνη υπολογιστή. Αντίθετα, προλάβετε τα πράγματα και μοιραστείτε εκεί που βρίσκεστε – μπόνους πόντους αν το κάνετε χωρίς να κουνάτε το δάχτυλο», λέει ο Goldenberg.

3. Αποσαφηνίστε τα κανάλια επικοινωνίας

«Όλοι έχουμε διαφορετικές προτιμήσεις για το πώς μας αρέσει να επικοινωνούμε. Μάθετε τι προτιμάτε και ρωτήστε τι προτιμά το αφεντικό σας. Πώς τους αρέσει να χρησιμοποιούν την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων έναντι του email έναντι των τηλεφωνικών κλήσεων; Εάν το αφεντικό σας δεν ελέγχει τα υλικά του Slack, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι ρίχνετε τα σωστά αντικείμενα στα σωστά μέρη για εκείνον – και για εσάς», σύμφωνα με τον Goldenberg.

4. Δείξτε «πώς φτιάχνεται το λουκάνικο»

Ο Goldenberg λέει ότι σε έναν υβριδικό χώρο εργασίας, πρέπει να „δείξετε πώς φτιάχνεται το λουκάνικο“. Το να είστε στην κορυφή των παραδοτέων σας μπορεί στην πραγματικότητα να έχει μπούμερανγκ αν δεν δείξετε στο αφεντικό σας τι εργάζεστε στα παρασκήνια.

«Έχετε ακούσει τη φράση, μακριά από τα μάτια, από το μυαλό; Εάν κάνετε τη δουλειά σας εύκολα, ομαλά, χωρίς προβλήματα, είναι δύσκολο για το αφεντικό σας να αναγνωρίσει πόσο σκληρά εργάζεστε», λέει. «Στο επόμενο one-on-one σας, φροντίστε να μοιραστείτε λίγο από τα παρασκήνια, όχι μόνο την πρώτη γραμμή. Με αυτόν τον τρόπο, θα καταλάβουν καλύτερα τι κάνετε».

5. Αγκαλιάστε τη σαφή και περιεκτική επικοινωνία

Σαφής και συνοπτική επικοινωνία είναι το όνομα του παιχνιδιού όταν θέλετε να κρατήσετε το αφεντικό σας ενήμερο. Η Goldenberg προτείνει να αφήνετε τις τηλεφωνικές κλήσεις ή τις κλήσεις Zoom να είναι χώροι για πιο εις βάθος συνομιλία, αλλά χρησιμοποιώντας σύντομες και συνοπτικές φράσεις όταν ενημερώνετε το αφεντικό σας σχετικά με την κατάσταση της εργασίας σας, ενός έργου ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να γνωρίζει.

«Θέλετε οι σημειώσεις σας να αναζητούνται εύκολα, να κατανοούνται και να απορροφώνται», λέει ο Goldenberg.

6. Βρείτε ευκαιρίες για σύνδεση

Σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας, είναι σημαντικό να βρίσκετε ευκαιρίες για να συνδεθείτε με το αφεντικό σας με ουσιαστικό τρόπο. «Παράλειψε το «Τι έκανες αυτό το Σαββατοκύριακο;» και προσπαθήστε να δημιουργήσετε έναν πιο στενό δεσμό με το αφεντικό σας μαθαίνοντας περισσότερα γι ‚αυτόν», λέει ο Goldenberg.

Αυτή προτείνει κανοντας ερωτησεις όπως «Ποιο είναι το τελευταίο πράγμα για το οποίο ενθουσιάστηκες;» ή „Πού είστε ενθουσιασμένοι να ταξιδέψετε στη συνέχεια;“ για να ξεκινήσει μια συζήτηση.

7. Αποφύγετε να αγχώνεστε για την έλλειψη χρόνου προσώπου

Ναι, η δημιουργία μιας ισχυρής σχέσης με το αφεντικό σας ενώ εργάζεστε εξ αποστάσεως απαιτεί περισσότερο χρόνο και προσπάθεια από ό,τι αν ήσασταν μπροστά στο αφεντικό σας όλη την ώρα. Αλλά θα θέλετε να αποφύγετε να αγχώνεστε για την έλλειψη χρόνου επαφής με το αφεντικό σας, κάτι που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την απόδοσή σας. Εστιάστε στους παράγοντες που μπορείτε να ελέγξετε, όπως ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζετε τη δουλειά σας και επικοινωνείτε.

«Ειλικρινά, ναι, οι άνθρωποι που έχουν περισσότερο facetime θα κολλήσουν στο μυαλό του αφεντικού σου. Αλλά, εάν είστε προνοητικοί, επικοινωνώντας με σαφήνεια και διαχειρίζεστε τις προσδοκίες, θα συνεχίσετε να λάμπετε», λέει ο Goldenberg.