Πώς να είσαι καλός καλεσμένος στο γάμο

Πώς να είσαι καλός καλεσμένος στο γάμο

April 23, 2018 0 Von admin
Πώς να είσαι καλός καλεσμένος στο γάμο

BATMANV / Shutterstock.com

Οι πιθανότητες είναι, κάποια στιγμή στη ζωή σας, να είστε καλεσμένοι σε γάμο. Η πρώτη μου προσωπική πρόσκληση ήρθε όταν ήμουν junior στο κολέγιο (η νύφη ήταν 21) και από τότε, οι προσκλήσεις δεν έχουν σταματήσει να έρχονται. Μόνο φέτος θα παρευρεθώ σε έξι γάμους. Το ότι έχω τόσους γάμους να πάω φέτος είναι πραγματικά λογικό: Σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, η διάμεση ηλικία στην οποία οι Αμερικανοί άνδρες παντρεύονται για πρώτη φορά είναι τα 29. για τις γυναίκες είναι 27. Οι φίλοι μου είναι εντάξει σε αυτή τη μέση ηλικία. Μπορεί να έχετε μερικά χρόνια για να φτάσετε στο αποκορύφωμα του χρόνου γάμου, αλλά πιστέψτε με, αυτές οι προσκλήσεις θα σας βρουν κρυφά.

Οι γάμοι είναι συναρπαστικοί. είναι διασκεδαστικό να είσαι προσκεκλημένος και είναι διασκεδαστικό να κάνεις πάρτι με όλους τους φίλους σου, τους φίλους και τις οικογένειές τους. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου εάν ελπίζετε να είστε καλός καλεσμένος στο γάμο. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές εθιμοτυπίας γάμου για να παραμείνετε στην καλή πλευρά της νύφης και του γαμπρού.

Απαντήστε μόλις λάβετε την πρόσκληση. Δεν είναι τόσο δύσκολο να κοιτάξεις το ημερολόγιό σου για να δεις αν έχεις ήδη σχέδια τρεις μήνες αργότερα. Εάν το κάνετε, στείλτε την απάντησή σας με λύπη. Εάν δεν έχετε σχέδια και θέλετε να πάτε, επιλέξτε το πλαίσιο „Αποδέχεται με ευχαρίστηση“. Ανεξάρτητα από την απάντησή σας, φροντίστε να γράψετε το όνομά σας στην κάρτα απάντησης. Όταν μένουν ανώνυμοι, δημιουργείται πολύ χάος για τη νύφη και τον γαμπρό. Επιπλέον, μην περιμένετε να απαντήσετε. Υπάρχει μια ημερομηνία στην κάρτα απάντησης για κάποιο λόγο. το ζευγάρι πρέπει να γνωρίζει την τελική καταμέτρηση για τον χώρο και τα catering πριν από την ημέρα του γάμου. Η έγκαιρη αποστολή ταχυδρομικής αποστολής στο RSVP σας διασφαλίζει ότι υπάρχει αρκετό φαγητό (και κέικ!) για όλους.

Μην υποθέσετε ότι έχετε ένα συν ένα. Εάν είστε παντρεμένοι ή αρραβωνιασμένοι, το πιθανότερο είναι ότι τόσο εσείς όσο και ο σύντροφός σας έχετε προσκληθεί ως πακέτο. Ωστόσο, εάν είστε ελεύθεροι ή βγαίνετε ραντεβού, ελέγξτε τη διατύπωση στην πρόσκλησή σας. Απευθύνεται στο „Jane Doe and Guest“ ή απλώς στο „Jane Doe;“ Εάν δεν σας δοθεί ρητά ένας επισκέπτης, μην υποθέσετε ότι μπορείτε να φέρετε έναν.

Εάν έχετε τροφική αλλεργία, πείτε το όταν απαντήσετε. Συχνά, θα σας δίνεται η επιλογή μεταξύ δύο ή τριών επιλογών γευμάτων όταν στέλνετε την κάρτα απάντησης. Μπορεί επίσης να σας δοθεί η ευκαιρία να αναφέρετε τυχόν τροφικές αλλεργίες ή τροφικές ευαισθησίες. Εάν δεν είστε, είναι ακόμα σημαντικό για τη νύφη και τον γαμπρό να γνωρίζουν εάν έχετε αλλεργίες ή διατροφικούς περιορισμούς. Εάν υπάρχει χώρος στην κάρτα απάντησης, προσθέστε μια σημείωση που λέει ότι είστε αλλεργικοί σε ξηρούς καρπούς, vegan ή οτιδήποτε άλλο θέλετε να μάθει το ζευγάρι. Εάν δεν υπάρχει χώρος, προσθέστε ένα σημειωματάριο που να εξηγεί την κατάστασή σας. Το τελευταίο πράγμα που θέλει κάποιος είναι να αρρωστήσει ένας καλεσμένος κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Να ξέρετε ότι θα ξοδέψετε χρήματα. Οι γάμοι είναι ακριβοί, ειδικά όταν υπάρχουν ταξίδια. Εάν είστε αρκετά τυχεροί που σας προσκαλούν σε γάμο στην πόλη σας, θα πρέπει να πληρώσετε για ένα δώρο και πιθανώς ένα Uber από και προς την τελετή. Αν πρέπει να ταξιδέψετε, ετοιμαστείτε να πληρώσετε αεροπορικά εισιτήρια, δωμάτια ξενοδοχείου, μεταφορά, φαγητό (όταν δεν είστε στο γάμο) και ένα δώρο. Λάβετε υπόψη τον προϋπολογισμό σας και την τοποθεσία του γάμου προτού αποφασίσετε πώς να απαντήσετε.

Ανεξάρτητα από την απάντησή σας, αγοράστε ένα δώρο στο ζευγάρι. Σκεφτείτε τους γάμους ως εκδηλώσεις όπως γενέθλια ή διακοπές. Δεν θα εμφανιζόσασταν με άδεια χέρια στο πάρτι γενεθλίων του καλύτερου φίλου σας, οπότε μην κάνετε το ίδιο για τον γάμο του/της. Δεν χρειάζεται να πληρώνετε για το πιο ακριβό αντικείμενο στο μητρώο, ειδικά ως φοιτητής κολεγίου ή πρόσφατος πτυχιούχος με μικρό αναλώσιμο εισόδημα, αλλά η αγορά κάτι—οτιδήποτε— δείχνει καλή θέληση και είναι το καλό που πρέπει να κάνετε. Η νύφη και ο γαμπρός σας έχουν ήδη πει τι θέλουν, οπότε αφιερώστε πέντε λεπτά, μεταβείτε στο Amazon (ή όπου αλλού είναι εγγεγραμμένοι) και κάντε κλικ στην επιλογή „Προσθήκη στο καλάθι“ σε ένα από τα στοιχεία μητρώου. Μπορείτε να το στείλετε απευθείας στη νύφη και τον γαμπρό και να μην χρειαστεί να ασχοληθείτε ποτέ με τίποτα. Είναι πολύ εύκολο να μην το κάνεις. Και πιστέψτε με, το ζευγάρι θα θυμάται αν αμελήσετε να στείλετε ένα δώρο.

Ντυθείτε σεμνά και σύμφωνα με τον ενδυματολογικό κώδικα που αναγράφεται στην πρόσκληση. Εάν η πρόσκληση δεν προσδιορίζει τον κώδικα ενδυμασίας, είναι αρκετά ασφαλές να υποθέσετε ένα κοκτέιλ φόρεμα. Μπορείτε επίσης να κοιτάξετε στο χώρο για να βρείτε στοιχεία για το τι να φορέσετε. Εάν η πρόσκληση ορίζει, ακολουθήστε τους κανόνες για αυτόν τον ενδυματολογικό κώδικα:

  • Λευκή γραβάτα: Ντυθείτε όσο πιο επίσημα γίνεται. Οι άνδρες πρέπει να φορούν σμόκιν με φράκο, λευκό πουκάμισο και λευκό παπιγιόν. Οι γυναίκες πρέπει να φορούν ολόσωμες ρόμπες.
  • Μαύρη γραβάτα: Αυτό είναι ακόμα επίσημο. σκεφτείτε τα Όσκαρ ή κάποια άλλη εκδήλωση στο κόκκινο χαλί. Οι άνδρες πρέπει να φορούν σμόκιν, ενώ οι γυναίκες με φορέματα μέχρι το πάτωμα ή πολύ αριστοκρατικά κοκτέιλ φορέματα.
  • Μαύρη γραβάτα προαιρετική ή επίσημη: Οι άντρες μπορούν να επιλέξουν να φορέσουν είτε σμόκιν είτε σκούρο κοστούμι και κανονική γραβάτα αντί για παπιγιόν. Οι γυναίκες, επίσης, έχουν περισσότερη ελευθερία. Τα μακριά φορέματα, τα κοστούμια και τα κοκτέιλ φορέματα είναι όλα κατάλληλα.
  • Κοκτέιλ: Οι άνδρες μπορούν να παραλείψουν το σμόκιν όλοι μαζί και θα πρέπει να φορούν κοστούμι και γραβάτα. Οι γυναίκες μπορούν να φορούν κοκτέιλ φορέματα ή ολόσωμες φόρμες.
  • Ημιεπίσημο ή Dressy Casual: Οι άντρες πρέπει να φορούν κοστούμι και γραβάτα, αλλά πιθανότατα μπορούν να χάσουν το σακάκι του κοστούμι μετά την τελετή. Οι γυναίκες έχουν πολλές επιλογές και μπορούν να σκεφτούν κοκτέιλ φορέματα, ολόσωμες φόρμες ή φούστες σε συνδυασμό με μοντέρνα τοπ.
  • Ανέμελος: Οι άντρες μπορούν να φορούν παντελόνι και πουκάμισο με κουμπιά ή πόλο (αλλά όχι τζιν). Δεν απαιτείται σακάκι. Οι γυναίκες θα μπορούσαν να φτάσουν στο σημείο να φορέσουν σαραφάκια, αλλά θα ήταν επίσης αποδεκτά παντελόνια ή φούστες σε συνδυασμό με τοπ.

Και κυρίες, δεν είστε η καλλονή της μπάλας εδώ, οπότε μην προσπαθήσετε να είστε! Διατηρήστε ένα μέτριο στρίφωμα και λαιμόκοψη και ό,τι κι αν γίνει, μην φοράτε λευκά, ιβουάρ ή υπόλευκα — αυτή είναι η δουλειά της νύφης!

Ελα νωρίς. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί στο δρόμο για έναν γάμο. Ο οδηγός σας Uber θα μπορούσε να χαθεί, θα μπορούσε να συμβεί τροχαίο ατύχημα ή ίσως είναι πιο μακριά από ό,τι περιμένατε. Σχεδιάστε για το χειρότερο και στοχεύστε να φτάσετε 30 λεπτά πριν την έναρξη της τελετής. Μπορεί να καταλήξετε να περιμένετε, αλλά αυτό είναι πολύ καλύτερο από το να φτάσετε ακριβώς όταν η νύφη αρχίζει να περπατά στο διάδρομο.

Εάν είστε καλεσμένοι και στη δεξίωση και στην τελετή, παρευρεθείτε και στα δύο. Είναι δελεαστικό να παραλείψετε την τελετή και απλώς να εμφανιστείτε στη δεξίωση. Άλλωστε η δεξίωση έχει το φαγητό, τον χορό, και το γλέντι. Μην το κάνεις. Εάν πρόκειται να γιορτάσετε τον γάμο ενός ζευγαριού, γιορτάστε τον πλήρως. Προσκληθήκατε γιατί είναι σημαντικό για το ζευγάρι να είστε εκεί, οπότε κάντε το δικό σας μέρος. Δεν χρειάζεται να είσαι θρησκευόμενος για να πάρεις κάτι από μια θρησκευτική τελετή ή μη θρησκευτικός για να πάρεις κάτι από έναν παραθαλάσσιο γάμο.

Κρατήστε τα χέρια σας μακριά από το τηλέφωνό σας. Είναι φυσιολογικό να θέλετε να τραβήξετε μια φωτογραφία της νύφης και του γαμπρού όταν είναι επίσημα κολλημένοι, αλλά αυτό προσλήφθηκαν για να κάνουν οι επαγγελματίες φωτογράφοι. Οι φωτογραφίες τους θα είναι αμέτρητα καλύτερες από αυτές που θα μπορούσατε να τραβήξετε με το iPhone σας. Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά (και απενεργοποιημένο ή αθόρυβο) μέχρι τη λήψη και, στη συνέχεια, τραβήξτε όλες τις selfies και τις ομαδικές φωτογραφίες που θέλετε!

Προσέξτε την κατανάλωση αλκοόλ. Ένα ανοιχτό μπαρ είναι συνηθισμένο σε πολλούς γάμους στις μέρες μας, ή τουλάχιστον δωρεάν, απεριόριστη μπύρα και κρασί. Εάν πρόκειται να πιείτε, κάντε το με υπευθυνότητα. Δεν χρειάζεται να συμμετέχετε σε διαγωνισμούς με άλλους καλεσμένους ή να πιείτε ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί μόνοι σας. Διασκεδάστε, αλλά ρυθμίστε τον εαυτό σας. Ένας εύκολος τρόπος για να ελέγξετε την κατάσταση είναι να περιμένετε να αρχίσετε να πίνετε μέχρι να σερβιριστεί το δείπνο, ώστε να μην πίνετε με άδειο στομάχι. Δεν θέλεις να σε θυμούνται για εμετό και κατάρρευση σε όλη την πίστα.

Οι γάμοι είναι διασκέδαση. Σου δίνουν την τέλεια δικαιολογία για μια ανάρτηση στο Instagram ή μια νέα φωτογραφία προφίλ. Απολαύστε να περνάτε χρόνο με τους φίλους σας και τους φίλους των φίλων σας, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες γαμήλιας εθιμοτυπίας και μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας!