Πέντε απροσδόκητα πράγματα για το πτυχίο μου φυσιοθεραπείας – Φοιτητική ζωή του Worcester

Πέντε απροσδόκητα πράγματα για το πτυχίο μου φυσιοθεραπείας – Φοιτητική ζωή του Worcester

April 7, 2021 0 Von admin

Γεια, με λένε Asli. Αυτή τη στιγμή είμαι τριτοετής Φυσικοθεραπεία BSc (Hons) φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Worcester. Σε αυτό το blog, θα μοιραστώ πέντε απροσδόκητα πράγματα σχετικά με τις σπουδές Φυσικοθεραπείας στο UoW.

1. Συνεργάζεστε στενά με άλλους φοιτητές πανεπιστημιακών μαθημάτων

Μπορείτε να συναναστραφείτε με άλλους μαθητές κατά τη διάρκεια των ενοτήτων στο μάθημα. Για παράδειγμα, στο μάθημα Φυσικοθεραπείας, μπορείτε να δουλέψετε Εργοθεραπεία Φοιτητές. Γνώριζα ότι οι Φυσικοθεραπευτές συνεργάζονται με τους Εργοθεραπευτές στην πράξη. Ωστόσο, δεν περίμενα την ευκαιρία να κάνω διασκεδαστικές και συναρπαστικές συνεδρίες μαζί τους στο Uni!

Εκτός από τη δυνατότητα να κάνετε φίλους, η συνεργασία με άλλους μαθητές σας προετοίμασε για εξάσκηση. Όπως ένιωσα έχοντας αυτή την ευκαιρία, έχετε ένα πλεονέκτημα όταν βρίσκεστε σε κλινικό περιβάλλον. Όπως γνωρίζετε και έχετε μια εικόνα για τα επαγγέλματα, βοηθάει στην ομαλή ομαδική εργασία.

2. Υπάρχει μια κοινωνία Physio

Όταν πρωτοξεκίνησα το Uni, αγνοούσα ότι υπήρχε ένα Φυσιολογική κοινωνία στο UoW. Αυτή η κοινωνία είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για ένταξη, αλλά είναι προαιρετικό! Η εταιρεία Physio παρέχει την ευκαιρία δικτύωσης και επικοινωνίας με διαφορετικές ομάδες ετών. Προσφέρονται επίσης συνεδρίες αναθεώρησης και συμβουλές για την υποστήριξη της ανάπτυξης στην καριέρα της Φυσικοθεραπείας.

Στην κοινωνία Physio οι προσκεκλημένοι ομιλητές παρακολουθούν επίσης προγραμματισμένες συνεδρίες. Όχι μόνο θα αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις από αυτούς, αλλά είναι συχνά κίνητρο να ακούτε το πάθος των προσκεκλημένων ομιλητών για τον τομέα της εξειδίκευσής τους.

3. Πόσο σίγουρος γίνεσαι ως μαθητής φυσιοθεραπευτής!

Αρχικά, ένιωσα νευρικός όταν ξεκίνησα το μάθημα και αγωνία για την εφαρμογή των γνώσεών μου στο Physio σε κλινικό περιβάλλον. Ωστόσο, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσετε ότι δεν είστε ο μόνος που νιώθει έτσι! Ως μαθητής έχετε την ευκαιρία να είστε περίεργοι, να ζητήσετε βοήθεια και να κερδίσετε την υποστήριξη που χρειάζεστε για να αναπτυχθείτε περαιτέρω.

Καλά νέα – οι καθηγητές Physio στο μάθημα είναι ενθουσιώδεις και υποστηρικτικοί. Δεν περίμενα ότι οι διδάσκοντες θα εξακολουθούσαν να εργάζονται σε κλινικούς τομείς, αλλά είναι και το βρήκα πραγματικά ευεργετικό. Όπως όλες οι διαφορετικές ειδικότητες που είχαν οι διδάσκοντες, σας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσετε μια ευρεία, σε βάθος εικόνα για διαφορετικά σενάρια κλινικών ρυθμίσεων.

Φροντίστε λοιπόν να θυμάστε, καθώς προοδεύετε όλα αυτά τα χρόνια, θα καταλήξετε να βλέπετε τον εαυτό σας ως έναν μαθητή με αυτοπεποίθηση Physio!

4. Το Physio παρέχει μια σειρά από ευκαιρίες

Έμαθα από τοποθετήσεις και διαφορετικές ενότητες για το πώς οι Φυσικοθεραπευτές μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο σε μια τεράστια ποικιλία πλαισίων. Τα Physios έχουν σημαντικό ρόλο στη MSK (μυοσκελετική), νευρολογική και αναπνευστική ιατρική! Υπάρχουν ρόλοι και ανάγκες για το Physios ως επαγγελματία πρώτης επαφής σε γενικούς ιατρούς, Physios στην ψυχική υγεία ή σε περιβάλλοντα υγείας των γυναικών. Όλα αυτά ήταν εκπληκτικά γεγονότα και μου έδωσαν επιλογές να σκεφτώ.

Μια απροσδόκητη ευκαιρία που συνάντησα στο μάθημα ήταν να βρεθώ σε μια σύγχρονη τοποθέτηση. Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί, τι είναι αυτό; Αυτό αναφέρεται σε τοποθετήσεις αναδυόμενων ρόλων, όπου το περιβάλλον δεν διαθέτει υπάρχουσες υπηρεσίες Φυσικοθεραπείας. Η σύγχρονη τοποθέτηση μου στην ψυχική υγεία ήταν μια φανταστική εμπειρία. Είχα την ευκαιρία να τρέξω ένα έργο για την προώθηση της φυσικής δραστηριότητας και την ένταξή μου στην υπηρεσία. Αυτό περιλάμβανε διασκεδαστικές συνεδρίες όπως η Zumba!

5. Ο ρόλος του physios στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας

Ένα απροσδόκητο πράγμα που έμαθα για το Physio ήταν πώς το Physios διαδραματίζει αναπόσπαστο ρόλο στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας συνολικά. Στο μάθημα, μαθαίνετε πώς οι Φυσικοθεραπευτές μπορούν να προάγουν την υγεία και την ευημερία για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Μια ενδιαφέρουσα ιδέα που έμαθα νωρίς από το μάθημα ήταν η βιοψυχοκοινωνική προσέγγιση που μπορούν να ακολουθήσουν οι φυσιοθεραπευτές. Έτσι, όχι, το Physios δεν εξετάζει μόνο τη βιολογική πτυχή ενός προβλήματος που μπορεί να έχει ένας ασθενής! Αλλά αντίθετα, λαμβάνουμε υπόψη και κοινωνικούς και ψυχοκοινωνικούς παράγοντες! Έτσι, η Physios υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για να βλέπει τους ασθενείς να προσαρμόζουν τη φροντίδα τους για να τους βοηθήσουν να ταιριάζουν στις ανάγκες τους.

Αυτά λοιπόν είναι τα πέντε απροσδόκητα πράγματα κατά τη διάρκεια μου Μάθημα φυσικοθεραπείας στο UoW. Ελπίζω ότι αυτό παρέχει μια εικόνα για το μάθημα.

Πρωτότυπο