Κάνοντας φίλους στο Πανεπιστήμιο (ακόμα κι αν είσαι ντροπαλός) – Φοιτητική ζωή του Worcester

Κάνοντας φίλους στο Πανεπιστήμιο (ακόμα κι αν είσαι ντροπαλός) – Φοιτητική ζωή του Worcester

September 26, 2022 0 Von admin

Η προσκεκλημένη blogger, η ασκούμενη στην επικοινωνία και η πρόσφατη απόφοιτη, η Mary, μιλάει για μερικούς από τους τρόπους για να κάνετε φίλους στο πανεπιστήμιο.

Ως ασκούμενος στην Επικοινωνία, είναι δουλειά μου να ταξιδέψω στο Ηνωμένο Βασίλειο και να μιλήσω σε υποψήφιους φοιτητές για το πώς είναι η μετάβαση στην πανεπιστημιακή ζωή. Ένα από τα πιο κοινά θέματα που παρατηρώ κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών είναι μια υποκείμενη αίσθηση ανησυχίας για την αρχή σε ένα άγνωστο περιβάλλον. Σχετικά με τη δημιουργία νέων συνδέσεων. Είτε λέγεται ευθέως είτε όχι, οι άνθρωποι βρίσκουν την ιδέα να κάνουν νέους φίλους τρομακτική.

Και το καταλαβαίνω απόλυτα. Στην πραγματικότητα, θα εκπλαγώ περισσότερο αν ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ νευρικότητα. Μόλις πριν από λίγα χρόνια ένιωθα ακριβώς το ίδιο. Όχι μόνο είμαι απίστευτα ντροπαλός με νέους ανθρώπους, αλλά ήμουν φοιτητής μετεγγραφής που εντάχθηκα σε μια ομάδα μαθημάτων στο δεύτερο έτος της. Η ιδέα να μπω σε μια αίθουσα διαλέξεων γεμάτη από ανθρώπους που είχαν ήδη χτίσει αυτές τις σχέσεις μεταξύ τους, έστριψε το στομάχι μου σε κόμπους. Αλλά παρηγορήσου με το γεγονός ότι τα κατάφερα, το ίδιο και εσύ. Θα μοιραστώ μερικές κορυφαίες συμβουλές για να κάνετε φίλους στο πανεπιστήμιο – ακόμα κι αν είστε ντροπαλοί. Ας αρχίσουμε.

Σύνδεση στο Διαδίκτυο

Η άνοδος της κοινωνικής δικτύωσης σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο από ποτέ να συνδεθείτε με άλλους και τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ξεκινήσετε πριν καν πατήσετε το πόδι σας στην πανεπιστημιούπολη. Τα πανεπιστήμια θα διαθέτουν ειδικούς διαδικτυακούς χώρους κοινωνικής δικτύωσης με τους οποίους μπορείτε να αλληλεπιδράτε πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους. Τα περισσότερα πανεπιστήμια θα έχουν επίσης ειδικές ομάδες στο Facebook για να βοηθήσουν τους νέους φοιτητές να βρουν άλλους που θα μένουν στο κατάλυμά τους ή θα σπουδάσουν το ίδιο μάθημα με αυτούς. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε τους νέους συνομηλίκους σας προτού συναντηθείτε πρόσωπο με πρόσωπο, να οργανώσετε συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Καλωσορίσματος και να συντονίσετε ποιος θα φέρει τι (εμπιστέψτε με – καμία μαθητική κουζίνα δεν έχει χώρο για 6 βραστήρες).

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Προσοχή στις ψεύτικες ομάδες στο Facebook. Συνήθως δεν διευθύνονται από το πανεπιστήμιο ή τους φοιτητές του και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητα μηνύματα. Μείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο!

Γνωρίστε τους συγκατοίκους σας

Εάν μένετε σε φοιτητικά καταλύματα, μερικά από τα πρώτα άτομα που θα συναντήσετε στο πανεπιστήμιο θα είναι οι νέοι σας συγκάτοικοι. Ως πρώην μετακινούμενος, έχω συμβουλευτεί μερικούς από τους φίλους μου που ζουν στο σπίτι για να λάβω τις συμβουλές τους σχετικά με το πώς να δεθείτε γρήγορα με τους νέους σας γείτονες. Με διαφορά η πιο δημοφιλής πρόταση ήταν να επενδύσετε σε μια σφήνα και να αφήσετε την πόρτα σας ανοιχτή όσο περισσότερο μπορείτε. Αυτό θα προσκαλέσει άλλους να έρθουν και να συστηθούν. Μια άλλη συχνή σύσταση ήταν να εξερευνήσετε μαζί το νέο σας περιβάλλον. Πηγαίνετε για μια περιήγηση στις πανεπιστημιουπόλεις, περπατήστε στο τοπικό σούπερ μάρκετ και ψωνίστε ως ομάδα, δείτε όλες τις διαφορετικές εκδηλώσεις καλωσορίσματος που συμβαίνουν γύρω από το πανεπιστήμιο. Πριν το καταλάβετε, θα γίνετε μια δεύτερη οικογένεια ο ένας για τον άλλον.

Επωφεληθείτε από την εισαγωγή στο μάθημά σας

Ποτέ μην υποτιμάτε τη χρησιμότητα της εισαγωγής των μαθημάτων σας. Όχι μόνο θα είστε σε θέση να γνωρίσετε τους νέους σας καθηγητές και να πάρετε μια αίσθηση για το τι να περιμένετε από τις ενότητες σας, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος κοινωνικοποίησης. Η εισαγωγή μου ήταν η πρώτη μου ευκαιρία να αλληλεπιδράσω με άλλους μαθητές στο Worcester. Στην πραγματικότητα, εκεί έκανα τον πρώτο μου φίλο, ο οποίος είναι ακόμα κολλημένος μαζί μου μέχρι σήμερα. Οι επαγωγές θα είναι ανεπίσημες και έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο άβολες. Επιπλέον (τουλάχιστον, σύμφωνα με την εμπειρία μου), σχεδόν πάντα περιλαμβάνουν φαγητό, το οποίο ποτέ δεν είναι μπόνους. Μπορεί να είναι τρομακτικό να βάζεις τον εαυτό σου έξω εκεί και να προσεγγίζεις ανθρώπους σε αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάσαι:

1. Οι συμμαθητές σας βρίσκονται στην ίδια ακριβώς βάρκα με εσάς και πιθανώς είναι εξίσου πρόθυμοι να κάνουν συνδέσεις. Και ακόμα κι αν είσαι σαν εμένα και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στην ίδια βάρκα με σένα, σπάνια έχω συναντήσει μαθητή που δεν θέλει να κάνει έναν νέο φίλο

2. Αποφασίσατε και οι δύο να σπουδάσετε το ίδιο μάθημα, κάτι που σας δίνει τουλάχιστον ένα κοινό που έχετε ήδη. Ξεκίνησα την πρώτη μου συνομιλία στο Worcester ρωτώντας κάποιον γιατί είχε αποφασίσει να σπουδάσει λογοτεχνία και μας οδήγησε στο να συνειδητοποιήσουμε ότι και οι δύο αγαπούσαμε πολλά από τα ίδια βιβλία.

Μεγιστοποιήστε τις ευκαιρίες δημιουργίας φίλων με το να γίνετε μέλος μιας κοινωνίας

Είναι αυτονόητο, φυσικά, ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε νέες φιλίες είναι να αναζητήσετε άτομα που μοιράζονται τα πάθη σας. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους φίλους που έκανα κατά τη διάρκεια του χρόνου μου στο πανεπιστήμιο ήταν άνθρωποι με τους οποίους συνδέθηκα μέσω κοινωνιών. Υπάρχουν πάνω από 70 αθλήματα και κοινωνίες που είναι διαθέσιμες για τους μαθητές στο Worcester (μια πλήρη λίστα μπορεί να βρεθεί εδώ), οπότε είναι πιθανό να υπάρχει κάτι για όλους. Νομίζεις ότι κάτι λείπει; Οι μαθητές μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για να δημιουργήσουν τις δικές τους εταιρείες. Τα περισσότερα αθλήματα και κοινωνίες προσφέρουν συνεδρίες γευσιγνωσίας χωρίς δέσμευση στις οποίες μπορείτε να παρακολουθήσετε πριν εγγραφείτε, επομένως μην φοβάστε ποτέ να δοκιμάσετε κάτι νέο. Οι κοινωνίες είναι εξαιρετικά φιλόξενες στους αρχάριους, οπότε μην αισθάνεστε αναβολή εάν υπάρχει μια δραστηριότητα που σας ενδιαφέρει και με την οποία δεν έχετε προηγούμενη εμπειρία!

Η μετάβαση στο πανεπιστήμιο και το «ξεκινώντας από την αρχή» είναι αναμφισβήτητα μια εκφοβιστική εμπειρία. Αλλά είναι επίσης μια φορά στη ζωή. Ευκαιρίες για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους και να κάνετε ουσιαστικές συνδέσεις υπάρχουν σε κάθε γωνιά. Παρά τις αρχικές μου ανησυχίες, οι άνθρωποι που γνώρισα κατά τη διάρκεια της θητείας μου στο Worcester έχουν γίνει φίλοι δια βίου. Και έχω μια πολύ καλή αίσθηση ότι το ίδιο θα συμβεί και σε σένα