Η έκδοση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (WCC) και της ACT Alliance για την Οικουμενική Διακονία είναι πλέον διαθέσιμη στα γερμανικά

Η έκδοση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών (WCC) και της ACT Alliance για την Οικουμενική Διακονία είναι πλέον διαθέσιμη στα γερμανικά

März 12, 2023 0 Von admin

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών (WCC) και το Action by Churches Together (ACT) εξέδωσαν μια σημαντική δημοσίευση για την Οικουμενική Διακονία, που είναι πλέον διαθέσιμη στα γερμανικά. Με τίτλο «Called to Transforming Discipleship: Ecumenical Diakonia», η έκδοση εμβαθύνει στη σημασία της Διακονίας, η οποία είναι η πράξη υπηρεσίας και φροντίδας για όσους έχουν ανάγκη.

Οι κοινές προσπάθειες του WCC και του ACT, και των δύο παγκόσμιων οργανισμών που είναι αφοσιωμένοι στην προώθηση της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της συμφιλίωσης μέσω δράσεων βασισμένων στην πίστη, έχουν οδηγήσει σε αυτήν την περιεκτική πηγή που αναλύει τον ρόλο της Διακονίας στη χριστιανική πίστη και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει την κοινωνική , οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις της εποχής μας.

Η γερμανική μετάφραση είναι σημαντική καθώς καθιστά την έκδοση πιο προσιτή στις γερμανόφωνες κοινότητες και προωθεί την έννοια της Διακονίας στη Γερμανία και όχι μόνο. Η έκδοση χωρίζεται σε έξι κεφάλαια, καθένα από τα οποία διερευνά διαφορετικές πτυχές της Διακονίας, από τη βιβλική προέλευση και τα θεολογικά της θεμέλια έως τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Διακονίας στον σύγχρονο κόσμο.

Η έκδοση προορίζεται για θεολόγους, εκκλησιαστικούς ηγέτες, κοινωνικούς ακτιβιστές και μέλη θρησκευτικών οργανώσεων και παρέχει πρακτικές οδηγίες για την προώθηση της Διακονίας σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Η κυκλοφορία της γερμανικής έκδοσης της έκδοσης αποτελεί μέρος των συνεχών προσπαθειών του WCC και του ACT για την προώθηση της Διακονίας και την ενθάρρυνση των χριστιανικών κοινοτήτων να εξυπηρετούν και να φροντίζουν όσους έχουν ανάγκη.

Η έκδοση παρέχει μια ολοκληρωμένη πηγή για τη διερεύνηση της έννοιας της Διακονίας και των πρακτικών της εφαρμογών στον σύγχρονο κόσμο. Είναι μια πολύτιμη πηγή για όσους ενδιαφέρονται να προάγουν τη δικαιοσύνη, την ειρήνη και τη συμφιλίωση μέσω πράξεων υπηρεσίας και φροντίδας για όσους έχουν ανάγκη.

Μπορείτε να διαβάσετε τη δημοσίευση εδώ.