Βιβλία που προκαλούν σκέψεις για να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

Βιβλία που προκαλούν σκέψεις για να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

August 3, 2018 0 Von admin
Βιβλία που προκαλούν σκέψεις για να διαβάσετε αυτό το καλοκαίρι

Jose AS Reyes / Shutterstock.com

Ίσως έχετε μαντέψει μέχρι τώρα ότι είμαστε μεγάλοι υποστηρικτές της ανάγνωσης για διασκέδαση, και ποια καλύτερη στιγμή για να καθίσετε με ένα καλό βιβλίο από το καλοκαίρι; Οι δεσμεύσεις, ως επί το πλείστον, απλώνονται και ο ελεύθερος χρόνος είναι άφθονος. Αντί να παρακολουθήσετε ένα ακόμη επεισόδιο της τελευταίας σας εμμονής στο Netflix, προσπαθήστε να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε μερικά κεφάλαια ενός νέου βιβλίου. Αν ξεκινήσετε να διαβάζετε τώρα, θα έχετε κάτι ενδιαφέρον να μιλήσετε με νέους και παλιούς φίλους όταν επιστρέψετε στο σχολείο αργότερα αυτό το μήνα. Το να κάνετε συζητήσεις και να δίνετε συστάσεις για βιβλία είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε τόσο την ευφυΐα σας όσο και την προσωπικότητά σας.

Εδώ είναι οι πιο πρόσφατες επιλογές προσωπικού μας:

Απλά η ζωή από τον Neil Abramson: Θα ξεκινήσω με μια σύντομη δήλωση αποποίησης ευθύνης σχετικά με αυτό το βιβλίο: Με έκανε να κλάψω. Τώρα, αν δεν είστε τόσο λάτρης όσο εγώ, πιθανότατα θα είστε καλά, αλλά όλα έχουν να κάνουν με την καλή διαβίωση των ζώων και τη λήψη σκληρών αποφάσεων, οπότε να είστε προετοιμασμένοι. Η ιστορία ακολουθεί τον Σαμ, έναν κτηνίατρο και επικεφαλής ενός καταφυγίου ζώων στη Νέα Υόρκη, και τους ανθρώπους που εργάζονται μαζί της και ζουν στη γειτονιά της σε μια δύσκολη περίοδο. Ένας νέος ιός έχει αρχίσει να μολύνει και να αρρωσταίνει τα παιδιά της περιοχής και οι γιατροί τους καταλήγουν να ρίχνουν την ευθύνη στα σκυλιά. Σύντομα, η πόλη χρησιμοποιεί την Εθνική Φρουρά για να επιβάλει καραντίνα και απειλεί να καταστρέψει κάθε σκύλο που παραβιάζει την καραντίνα και στη συνέχεια ακόμη και εκείνους που ζουν στη μολυσμένη ζώνη. Αυτό δεν ταιριάζει με τον Sam, ο οποίος πιστεύει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα σκυλιά είναι ο φορέας και ξεκινά μια αναζήτηση για να ανακαλύψει την πραγματική πηγή του ιού. Καθώς εμβαθύνετε σε αυτό το βιβλίο, μαθαίνετε για την οικογένεια του Σαμ, έναν συνάδελφο κτηνίατρο, και πώς αντιδρούν οι άνθρωποι στο φόβο. Δεν μπορούσα να το βάλω κάτω. — Μέγκαν Σ.

Δωμάτιο από την Emma Donoghue: Η κινηματογραφική μεταφορά αυτού του βιβλίου ήρθε στην πραγματικότητα πρώτα στην προσοχή μου και είναι μια ιστορία που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Το βιβλίο επικεντρώνεται γύρω από ένα πεντάχρονο αγόρι που ονομάζεται Τζακ και τη μητέρα του, που κρατούνται αιχμάλωτοι σε ένα μικρό δωμάτιο. Αυτό το δωμάτιο, που περιέχει ένα κρεβάτι σε μια γωνία, μια μικρή κουζίνα σε μια άλλη γωνία, ένα μπάνιο και μια τηλεόραση, είναι το μόνο μέρος που γνώρισε ποτέ ο Τζακ. Τελικά, φοβούμενη για την ασφάλειά τους, η μαμά του Τζακ (την οποία αποκαλεί «Μα») αναγκάζεται να κάνει μια προσπάθεια απόδρασης. Η ιστορία δείχνει πώς τα όρια αυτού του δωματίου διαμορφώνουν την άποψη του Τζακ για τον κόσμο και είναι τόσο αγαπητός αφηγητής που είναι δύσκολο να μην τον αγαπήσεις. Το θέμα είναι βαρύ και μερικές φορές λυπηρό, αλλά το βιβλίο είναι εκπληκτικά αισιόδοξο. Αυτή η ιστορία είναι πολύ περισσότερο μια ανάγνωση που προκαλεί σκέψη παρά ένα θρίλερ. — Χάνα Χ.

Η δύναμη της συνήθειας: Γιατί κάνουμε αυτό που κάνουμε στη ζωή και τις επιχειρήσεις από τον Charles Duhigg: Αν θέλετε να αλλάξετε ή να βελτιώσετε μια ή δύο συνήθειες, αυτό μπορεί να είναι μια καλή ανάγνωση για εσάς. Η άποψη του Duhigg για το πώς οι συνήθειες διαμορφώνουν τις κοινωνίες είναι εντυπωσιακή. Περιγράφει μια κοινότητα ως μια τεράστια συλλογή από συνήθειες που εμφανίζονται μεταξύ χιλιάδων ανθρώπων που, ανάλογα με το πώς επηρεάζονται, θα μπορούσαν να γίνουν βίαιες ή ειρηνικές. Μερικοί άνθρωποι βλέπουν αυτό το βιβλίο ως βιβλίο αυτοβοήθειας, αλλά εγώ το βλέπω ως βιβλίο συμπεριφοράς καταναλωτή. Το πώς σκέφτονται οι άνθρωποι και τι τους οδηγεί είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα, ειδικά όταν πρόκειται για τον καταναλωτισμό. Σύμφωνα με τον Duhigg, ο βρόχος συνήθειας αποτελείται από ένα σύνθημα → μια ρουτίνα → μια ανταμοιβή. Αν λοιπόν συνδέσουμε αυτή την ιδεολογία με τον καταναλωτισμό, το σύνθημα θα ήταν μια διαφήμιση. Η ρουτίνα θα ήταν ένα ταξίδι στο μπακάλικο. Η ανταμοιβή θα ήταν η ικανοποίηση της κατοχής του προϊόντος. — Άννα Π.

Δεν θυμάμαι τίποτα: Και άλλες σκέψεις από τη Νόρα Έφρον: Αγόρασα αυτό το βιβλίο γνωρίζοντας ότι δεν θα το μετανιώσω, αν και ποτέ δεν μετάνιωσα που ξόδεψα χρήματα σε βιβλία. (Αν έχετε διαβάσει κάποιο από τα άλλα δοκίμια αυτού του υπέροχου συγγραφέα, ίσως καταλάβετε για τι πράγμα μιλάω.) Επίσης ο σεναριογράφος του Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι, έχεις ταχυδρομείο, άυπνος στο Σιάτλ, και Τζούλι & Τζούλιαμεταξύ άλλων, Δεν θυμάμαι τίποτα: Και άλλες σκέψεις είναι ένα από τα τελευταία γραπτά έργα της Νόρα Έφρον. Παρά τον τίτλο, το βιβλίο φιλοξενεί μια συλλογή από δοκίμια όπου πραγματικά θυμάται και αναπολεί γεγονότα που συνέβησαν σε όλη της τη ζωή, κοροϊδεύοντας τα γηρατειά καθώς τα περιγράφει. Με το χαρακτηριστικό της χιούμορ γράφει για οτιδήποτε και για όλα, ακόμα και προσωπικές ιστορίες που τότε δεν ήταν αστείες. Τώρα, φυσικά, τα βλέπει από διαφορετική οπτική γωνία, και αυτό επιτρέπει στους ανθρώπους να μάθουν λίγα περισσότερα για αυτήν. Πολύ παρόμοια με τα αγαπημένα μου βιβλία της, Νιώθω άσχημα για το λαιμό μου: Και άλλες σκέψεις για το να είμαι γυναίκα, πάντα επιστρέφω σε αυτά τα δοκίμια. Τα χρησιμοποιώ ακόμη και με τους προχωρημένους μαθητές μου για να εξασκηθούν στην ανάγνωση και να γελάσουμε μαζί. — Μάουρο Σ.

Καλή ανάγνωση!