Βελτιστοποίηση εικόνων

Βελτιστοποίηση εικόνων

Januar 16, 2023 0 Von admin

Βελτιστοποίηση εικόνων

Η βελτιστοποίηση εικόνων για τον ιστότοπο είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τις τάξεις σας και τη χρηστικότητα του ιστότοπου. Σε αυτό το άρθρο συζητάμε τα βήματα που μπορούν να γίνουν για να προσθέσετε τις εικόνες στον ιστότοπο με SEO και φιλικό προς τον χρήστη τρόπο.

Η βελτιστοποίηση ξεκινά με τη μεταφόρτωση

Η βελτιστοποίηση ξεκινά ήδη κατά τη μεταφόρτωση από τον υπολογιστή. Όταν μια φωτογραφία μεταφορτώνεται στον ιστότοπο, στη διεύθυνση URL της φωτογραφίας δίνεται το όνομα που δίνεται στον υπολογιστή. Έτσι, οι πιθανότητες είναι καλές αν ανεβάσετε μια φωτογραφία που αυτή η φωτογραφία ονομάζεται DC-12345. Είναι προτιμότερο να ονομάσετε τη λέξη-κλειδί που θέλετε να δώσετε στη σελίδα με το όνομα της φωτογραφίας. Αυτό κάνει τη διεύθυνση URL να ταιριάζει με την υπόλοιπη σελίδα. Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε διάφορα μέρη μιας εικόνας με τρόπο φιλικό προς το SEO. Η εικόνα δεν διαβάζεται από την Google ως μια ωραία φωτογραφία, αλλά ως ένα κομμάτι κώδικα. Υπάρχουν πολλά κείμενα που μπορούν να προστεθούν για τη στρατηγική βελτιστοποίηση εικόνων για τους ιστότοπους.

Alt Attribution

Είναι σημαντικό να αντιστοιχίσετε το εναλλακτικό κείμενο της εικόνας με τις λέξεις-κλειδιά εστίασης της σελίδας. Όπως και με τις λέξεις-κλειδιά, υποδεικνύετε σε ποιον όρο θέλετε να εστιάσετε. Το χαρακτηριστικό alt προσθέτει αξία SEO στον ιστότοπό σας. Εν μέρει εξαιτίας αυτού, είναι σημαντικό ότι το δικαίωμα το χαρακτηριστικό alt προστίθενται στην εικόνα. Αυτό επηρεάζει επίσης άμεσα την επιτόπια βελτιστοποίηση. Η χρήση των χαρακτηριστικών alt είναι επίσης ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε την εικόνα να εμφανίζεται μεταξύ των εικόνων Google.

Λεζάντα εικόνας

Η λεζάντα της εικόνας είναι το κείμενο που συνοδεύει την εικόνα στη σελίδα. Οπότε στην πραγματικότητα πρόκειται για τη λεζάντα με την εικόνα, επίσης ένα περιγραφικό κείμενο της εικόνας. Οι χρήστες το χρησιμοποιούν όταν σαρώνουν ένα άρθρο, επειδή όλοι τείνουν να σαρώνουν πρώτα τους τίτλους, τις εικόνες και τους λεζάντες πριν διαβάσουν ολόκληρο το άρθρο.

Διαστάσεις της εικόνας

Είναι σημαντικό να ανεβάζετε πάντα τις σωστές μορφές. Άλλωστε, πάντα χρειάζεται μια διαφορετική εικόνα παντού. Είναι καλύτερο να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες μέσω του Photoshop και στη συνέχεια να τις αποθηκεύσετε για web ή ως jpg. Με αυτόν τον τρόπο αποκτάτε μικρότερα αρχεία. Σκεφτείτε προσεκτικά τον αριθμό των pixel της εικόνας που θέλετε να ανεβάσετε. Φυσικά δεν θέλετε να ανεβάσετε μια μικρογραφία 1920 pixel γιατί αυτό είναι σε βάρος του μεγέθους.

Συμπίεση εικόνων

Μόλις η εικόνα αποκτήσει το σωστό μέγεθος, μπορείτε να δώσετε μια τελική ώθηση στην εικόνα σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό συμπιέζοντάς το πριν το ανεβάσετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βελτιστοποιήσετε το μέγεθος της εικόνας.

Χρησιμοποιήστε μοναδικές εικόνες

Φυσικά θέλετε να έχετε μοναδικό περιεχόμενο στον ιστότοπό σας, επομένως είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιείτε στοκ εικόνες. Αυτές οι εικόνες χρησιμοποιούνται επίσης από πολλούς άλλους ιστότοπους. Αλλά χρησιμοποιήστε τις δικές σας μοναδικές εικόνες.

Δεδομένα για εικόνες

Προσθέτοντας δομημένα δεδομένα στις σελίδες, οι μηχανές αναζήτησης μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις εικόνες σας ως πλούσια αποσπάσματα για εμφάνιση. Η Google υποδεικνύει ότι τα δομημένα δεδομένα δεν βοηθούν για καλύτερη κατάταξη, αλλά βοηθούν στην εμφάνιση μιας σελίδας με περισσότερες λεπτομέρειες στο Google.
Μπορείτε να ορίσετε δομημένα δεδομένα για εικόνες στη διεύθυνση:

  • Προϊόντα
  • Βίντεο
  • Συνταγές

Σύνοψη βήμα προς βήμα σχέδιο για τη βελτιστοποίηση των εικόνων

  1. Κόψτε την εικόνα
  2. Μειώστε το μέγεθος
  3. Εισαγάγετε το σωστό όνομα για τη μεταφόρτωση
  4. Συμπεριλάβετε τη λέξη-κλειδί εστίασης στο εναλλακτικό κείμενο
  5. Γράψτε ένα κείμενο λεζάντας
  6. Προσθήκη δομημένων δεδομένων σε σελίδες

Θέλετε να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να βελτιστοποιήσετε τις εικόνες για τον ιστότοπό σας; Επικοινωνήστε με τον προσωπικό διαχειριστή του λογαριασμού σας και θα χαρεί να σας βοηθήσει με αυτό.

Η ανάρτηση Βελτιστοποίηση εικόνων εμφανίστηκε πρώτα στο TradeTracker.com | Affiliate Marketing | Performance Marketing.